1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

3. köprü spekülasyonuna önlem

3’üncü köprünün geçeceği bölgede arazi toplayan kapsama alınmasın...


Gayrimenkul ve inşaat dünyasının en muhalif isminden ilginç öneri! İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, 2-B arazileri üzerinden spekülasyon yapıldığını belirtiyor. Ateş, yakında çıkacak 2-B yasasına spekülasyon amaçlı toplanan arazilerin alınmamasını öneriyor.

2 -B’nin yeniden gündeme gelmesini değerlendiren İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, bu arazilerin üzerine yıllar önce konut yapıldığını, dolayısıyla devletin bunları arazi sahiplerine bugünkü değerin üzerinden satmasının doğru olacağını söyledi.


Ateş, “Ancak gerçekten 2-B olan araziler var. Devlete ait olan ve vatandaşın gasp ettiği araziler. Bu araziler, kanun çıkacak diye büyük inşaat firmaları ve ellerinde parası olanlar tarafından toplanıyor. Buna müsaade edilmemeli. Bu araziler ağaçlandırılıp orman vasfına kazandırılmalı” dedi. Büyük inşaat firmalarının özellikle 3’üncü köprünün geçeceği Çatalca, Zekeriyaköy ve Anadolu Yakası’ndan büyük miktarda arazi satın aldığını hatırlatan Ateş, “Bu firmalar zamanında arazileri gasp edenlere 2- B çıkacak diye yüklü miktarda paralar ödeyerek arazileri alıyorlar. Bu yüzden devlet 2-B konusunda hassas davranmalı. Böylelerine müsaade edilmemeli. Ancak üzerinde konut olan araziler de arsa bedeli ve emlak vergileri ile mal sahibine satılmalı” diye konuştu.

bugün
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 12:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?