1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

3 katlı ahşap bina yangında kül oldu

Fatih'te 3 katlı ahşap bir binada yangın çıktı. Metruk bina yangında tamamen kullanılmaz hale gelirken, yan duvarlarında çökme yaşandı.

Çevre sakinleri, binanın restore edilmek üzere boşaltıldığını ancak restorasyon işleminin yapılmaması üzerine tinercilerin binayı mesken tuttuğunu öne sürerek, yangının tinerciler tarafından çıkarılmış olabileceğini iddia etti.


Edinilen bilgiye göre Fatih Hacı Kadın Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı ahşap bir binada saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına Beyoğlu İtfaiyesine bağlı ekipler müdahale etti. Tamamen yanan bina kullanılamaz hale gelirken, restore için boşaltıldığı öğrenilen binada tinercilerin yaşadığı iddia edildi. Çevre sakinleri, binanın restore için boşaltıldığını ve çatısındaki kiremitlerin söküldüğünü, fakat daha sonra hiç kimsenin ilgilenmediğini belirterek, binayı tinercilerin mesken tuttuğunu öne sürdü.


Görgü tanıklarından Ali Bozkurt isimli mahalle sakini yetkililere tepki göstererek, "Belediye binayı restore edeceğiz diye boşaltı. Böyle boş kaldı. İçinde tinerciler yatıyordu. Kaç sefer söyledik, kapatmadılar. Yangını muhtemelen tinerciler çıkardı, çünkü onlar içerde kalıyordu" ifadelerini kullandı. Bir başka mahalle sakini Mustafa Tekin de, "Belediye restore etmek için çatı üzerindeki kiremitleri aldı. Ancak bina restore edilmedi. İçerde tinerciler kalıyordu. Belediye burayı bomboş bıraktı. Buradaki ahşap binaların hepsi teker teker yok oluyor" dedi.


Öte yandan Bozkurt, yanan metruk binanın hemen bitişiğinde bulunan evin zarar görmemesi için evinin duvarına su sıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, binada kısmi göçükler meydana geldi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 05:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?