1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

6 yeni film gösterimde

Hafta boyunca sinemalarda izleyiciyle buluşacak filmler şöyle... 


Yönetmen Fatih Akın’ın 60. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Senaryo Ödülü” alan ve Almanya adına Oscar’a aday gösterilen filmi “YAŞAMIN KIYISI” sinemalarda. Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak, Tuncel Kurtiz, Hanna Schygulla, Patrycia Ziolkowska ve Nursel Köse’nin rol aldığı film, emekli bir dul olan Ali’nin yalnızlığını paylaşması için hayat kadını Yeter’e para teklif etmesini ve beraberinde gelişen olayları anlatıyor. 

“Karayip Korsanları”nın yıldızı Keira Knightley ile James McAvoy’un başrolünü üstlendiği “KEFARET-ATONEMENT” gösterime girdi. Joe Wright’ın yönettiği film, Ian McEwan’ın kitabından Christopher Hampton tarafından senaryolaştırılarak beyazperdeye aktarıldı. Knightley ile McAvoy’a, Romola Garai, Saoirse Ronan, Brenda Blethyn, Vanessa Redgrave, Juno Temple ve Michelle Duncan’ın eşlik ettiği film, 13 yaşındaki Briony’nin, ablası ve çocukluk arkadaşını gizlice izleyip gördüklerini yanlış aktarması sonucu bir trajediye neden olmasını işliyor.

Tüyler ürpertici serinin yeni halkası “TESTERE 4-SAW 4” seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini Darren Lynn Bousman’ın üstlendiği filmde, Tobin Bell, Lyriq Bent, Costas Mandylor, Scott Patterson, Angus MacFadyen, Athena Karkanis, Justin Louis, Sarain Boylan ve Shawnee Smith rol alıyor.

İran Devrimi’ni konu alan çizgi romandan beyazperdeye uyarlanan “PERSEPOLİS” , haftanın dördüncü yeni filmi. Yönetmenliğini Vincent Paronnaud ile Marjane Satrapi’nin üstlendiği Fransız yapımı animasyon film, Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Bir önceki filmi “This Charming Girl” ile büyük beğeni toplayan yönetmen Lee Yoon-ki Berlin Film Festivali’nde Forum bölümünde gösterilen yeni filmi BİR GECE BİRDENBİRE (AJU TEUKBYEOLHAN SONNIM - AD LIB NIGHT), de yine genç bir kızın hayatından ilginç bir kesit sunuyor.

Cannes Film Festivali’nde yarışmalı bölümde gösterilen NEFES (BREATH) ; “Boş Ev”, “Fedakar Kız”, “Yay” ve “Zaman” filmleriyle tanınan ünlü yönetmen Kim Ki Duk’un yeni filmi. İdam mahkumu bir adamla, kocası tarafından aldatılan bir kadının arasında yaşanan tutkulu aşkı konu alan film, Cannes Film Festivali’nde eleştirmenlerin büyük ilgisi ile karşılanmıştı.

aa
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?