2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

80 Kg'lik çamaşır makinesini çaldılar

Büyükçekmece'de, bir beyaz eşya mağazası önünde bulunan çamaşır makinesi ve set üstü ocak çalındı. 

Kıraç Özaydın Alışveriş Merkezi önüne gelen ve yüzlerini maskeyle kapatmaya çalışan 3 kişi, beyaz eşya satan mağazanın önünde pusuya yattı. Etrafı kolaçan eden şahıslar, minibüsten indirilen malların mağazaya taşınmasını bekledi. Ardından geldikleri arka plakası sökülmüş ön plakası çamurla sıvanmış minibüsü mağazanın önüne çeken hırsızlar uygun bir an kollamaya başladı. Ancak uzun süre bekleyen kimliği belirsiz şahıslar araçlarını dükkanın yan tarafına çekti. 

Bu sefer yer değiştirerek beklemeye başlayan şahıslar, ana caddenin sakin olduğu bir anda çamaşır makinesiyle set üstü ocağı aldı. Kendi mallarıymış gibi sarıldıkları beyaz eşyaları 4 saniye içinde mağazanın önüne çektikleri araca yükleyen şahıslar aynı hızla olay yerinden uzaklaşmak istedi. Ancak hırsızlar bir çocuğa çarparak kaza yaptı. Çarptıkları çocuğu önemsemeyen hırsızlar arkalarına bakmadan kayıplara karıştı. 

Hırsızlığı fark eden vatandaşlar, durumu mağaza sahibi ve polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, bölgede inceleme başlattı. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip şahısların yakalanması için soruşturma başlattı.
Mağaza sahiplerinden Selim Aydın, kamera görüntülerinde saat 12:00 sıralarında bir aracın gelip mağazayı gözlediğinin tespit edildiğini belirterek "Bir set üstü ocak ve yaklaşık 85 kilogram ağırlığında çamaşır makinesini 4 saniye gibi kısa bir süre içinde araç içine koyarak uzaklaştılar. Kaçarken de bir çocuğu çarptılar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 18:18:55
Güncelleme :21 Şubat 2007 Çarşamba 09:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?