1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Açık rögar kapağı cinayeti

İKİTELLİ'de açık bırakılan rögar çukuruna otomobilinin lastiği giren sürücü, kapağı örtmediği gerekçesiyle tartıştığı çukurun yanındaki evin sahibi 55 yaşındaki Abdullah Kurt’u bıçaklayarak öldürdü, komşusu 48 yaşındaki Ahmet Gül'ü de ağır yaraladı. Çukuru belediyenin açık bıraktığı öne sürülürken, olayın hemen ardından getirildiği söylenen kapakla rögar çukuru kapatıldı. 

Olay, dün saat 23.30 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Adı belirlenemeyen sürücü, kapak yerine üzeri tahta ile örtülen rögar çukurunu farketmedi. Otomobiliyle tahtanın üzerinden geçtiği sırada aracının lastiği çukura giren sürücü, rögarın yanındaki evin sahibi Abdullah Kurt’la tartıştı. Kurt’a kapağı kimin açtığını soran kimliği belirsiz sürücü, küfür etti.

RÖGARIN YANINDAKİ EV SAHİBİNİ SUÇLADI
Abdullah Kurt’un kapağı kimin açtığını bilmediğini söylemesi üzerine iyice sinirlenen saldırgan sürücü belinden bıçağını çıkardı. Komşusunun kavga ettiğini gören Ahmet Akgül de müdahale etmek istedi. Ancak iki komşu, öfkeli sürücünün hedefi oldu. Kalbinden bıçaklanan Abdullah Kurt olay yerinden yardım istemek için 50 metre sürünerek yol kenarına geldiği sırada yaşamını yitirdi. Kavgayı ayırmak için yardıma gelen 2 çocuk babası Ahmet Akgül ise ağır yaralı olarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçan saldırganın kullandığı otomobilin plakası da henüz tespit edilemedi.

KAPAĞI BELEDİYENİN AÇIK BIRAKTIĞI İDDİA EDİLDİ
Olayı engellemeye çalışan Ahmet Akgül’ün annesi Zeliha Akgül, “Beyaz bir arabanın tekeri açık çukura düştü. Şişman bir adam arabadan indi ve evinin önünde duran Abdullah Kurt’la tartışmaya başladı. Bıçağını çıkarınca oğlum yardıma koştu. Adam ikisini de bıçaklayarak kaçtı. Bu bir vahşettir'' dedi. Bu arada, çevre sakinleri kapağı belediyenin açık bıraktığını öne sürdü. Olayın ardından getirildiği öne sürülen beton kapakla çukurun kapatıldığını da iddia edildi. Çevre sakinlerinin çukurun üzerinin örtüldüğü ileri sürdüğü tahtanın bir bölümünün kırılarak rögara düştüğü de görüldü. Polis ekipleri kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 12:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?