2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Air Race'e 1.5 milyon dolarlık destek

Enerji içecek şirketi Red Bull’un düzenlediği sportif havacılık etkinliği Air Race’in (Hava Yarışı), bu yıl Türkiye’de düzenlenmesi için aralarında Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve Devlet Bakanlıklarının yer aldığı kamu kurumları da 1.5 milyon dolarlık altyapı ya da maddi katkıda bulundu.

13 uçağın akrobasi gösterisi yaptığı ve Türkiye’nin tanıtımına önemli katkısı olan yarış, 7.5 milyon dolara düzenleniyor. Red Bull’un ikinci kez Türkiye’de düzenlediği ve bugün Haliç’te yapılacak olan yarışı, bu yıl bütün dünyadan 2 milyon kişinin izlemesi bekleniyor.

TANITIM FONU’NDAN DESTEK: 

Red Bull Türkiye Genel Müdürü Aykut Ferah, 6.5 milyon dolara mal olan yarışın bu yıl 1.5 milyon dolarının devlet kurumlarının altyapı ve mali yardımıyla karşılandığını söyledi. Türkiye Tanıtım Fonu’nun maddi ve manevi desteğini de aldıklarını aktaran Ferah, çeşitli devlet kurumlarından da altyapı kullanımı yardımı ve kira indirimi gibi destekler aldıklarını kaydetti.

İKİNCİ FORMULA 1: 

Ferah, İstanbul Tivaret Odası (İTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanlarının da etkinliğin organizasyonuna katkı sağladığına işaret ederek, Air Race’in Türkiye’nin tanıtımına önemli katkısı olacağını vurguladı. Aykut Ferah, "Air Race’in Türkiye’ye katkısı Formula 1 gibi olacak. Uçaklar havadayken çekilen görüntüler sayesinde bütün dünya İstanbul’u izleyecek. Bu organizasyon için 5 bin Red Bull konuğu da Türkiye’ye gelecek. Organizasyon için yurtdışından gelen 700 kişi burada çalışıyor. Air Race, kendi çapında büyük bir organizasyon, olimpiyat gibi oldu" diye konuştu. Red Bull Genel Müdürü Aykut Ferah, Air Race’in dünyadaki en büyük üçüncü spor organizasyonu olduğunu dile getirdi.

Promosyon buzdolabı üretiliyor içecek üretimi için çalışacağız

RED Bull hakkında da bilgi veren Aykut Ferah, yaz döneminde turistik bölgelerde satışlarının önemli oranda arttığını belirtti. 12 milyon dolar ciroları olduğunu ve bu yılki ciro hedeflerini 18 milyon dolar olarak belirlediklerini aktaran Ferah, şu bilgileri verdi: "Red Bull şu anda Türkiye’de üretim yapmıyor. Orta vadede Red Bull’un Türkiye’de bölge için üretim yapmasını sağlamaya çalışacağız. Şu anda Red Bull, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki promosyon olarak verdiği buzdolaplarının üretimini Türkiye’de yaptırıyor. Her yıl Türkiye’de 100 bin buzdolabı ürettiriyoruz."
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 09:14:39
Güncelleme :2 Haziran 2007 Cumartesi 12:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?