1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Alkollü sürücü kazaya neden oldu

Sarıyer'de bir televizyon kanalının çekimlerine katılan seyircileri taşıyan minibüs ters yöne dönünce otomobille çarpıştı. Kazada 6 kişi yaralanırken, minibüs sürücüsünün 1.07 promil alkollü olduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece saatlerinde Sarıyer Büyükdere Caddesi'nden Maslak yönüne giden Kadir S. (37), 34 JTN 91 plakalı minibüsüyle sola dönüşün yasak olduğu yerden Derbent istikametine geçmek istedi. Bu sırada, minibüsün arkasından gelen Erdinç Saatçi'nin kullandığı 34 EC 284 plakalı otomobil duramayarak minibüse ortadan çarptı. Kazada, özel bir televizyon kanalındaki program çekiminden dönen seyircileri taşıyan minibüsteki yaklaşık 20 kişiden Turgay Yalçın, Sinem Külekçi, Adnan Kızılırmak ile otomobildeki Canan Saatçi, Handan Aktaşgil ve Semra Kayış yaralandı. 

Yaralılar için çağrılan ambulans yetmezken, olay yerine 100 metre ileride bozulduğu için bekleyen bir ambulans da dikkat çekti. Olay yerine gelen ambulanslarla Okmeydanı, Şişli Etfal ve Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Kazaya tepki gösteren otomobil sürücüsü Erdinç Saatçi, "Dönülmez yerden dönüyorlar. Araçta çocuklarım, eşim var. Ya daha büyük bir kaza olsaydı. Onlar geri gelir miydi?" dedi. 

Kazaya neden olduğu belirtilen minibüs sürücüsü Kadir S.'nin yapılan alkol muayenesinde 1.07 promil alkollü çıktığı ve polis tarafından ehliyetine el konulduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?