1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Aşırı hız iki can aldı

Kadıköy'de aşırı sürat yapan bir otomobilin yolcu indiren minibüse çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Yaralı sürücüyü sıkıştığı yerden bilinçsizce çıkarmaya çalışan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin tepkisiyle karşılaştı. 

Edinilen bilgiye göre, saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Kozyatağı Ankara istikameti Nevin üst geçti altında meydan gelen olayda, Mustafa Çelik yönetimindeki 34 TT 1825 plaklı otomobil yol kenarında yolcu indiren Onur Göksel'in kullandığı 34 M 5893 plakalı Gebze -Harem hattında çalışan yolcu minibüsünü fark etmeyerek arkadan şiddetli bir şekilde çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobilde bulunan Sadık Taş olay yerinde hayatını kaybederken, araçta sıkışan sürücü Mustafa Çelik vatandaşlar tarafından bilinçsizce karga tulumba çıkartılmak istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Çelik'i bilinçsizce sıkıştığı yerden çıkarmaya çalışan vatandaşları uyardı. İtfaiye ekipleri Çelik'i sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından sıkıştığı yerden çıkartarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi' sevk edildi. Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Çarpmanın şiddeti ile otomobilin arka koltuğundan dışarı fırlayan 14 yaşındaki Mustafa Koç ise yaralandı. Sadık Taş'ın cesedi ve sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Koç ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde bulunan meraklı vatandaşlar polis tarafından sık sık uyarılarak bölgeden uzaklaştırıldı. Görgü tanıkları aracın çok süratli olduğunu ve hız kesmeden minibüse arkadan çarptığını belirtirken, özel aracın hız göstergesini 100 kilometre hız da sabit kaldığı gözlerden kaçmadı. Öte yandan, minibüs şoförü Onur Göksel ise gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 10:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?