30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ataşehir'de fırın denetimi

Ataşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yaptıkları fırın denetimlerinde karşılaşılan manzara herkesi şaşırttı.

Duvarlarında karıncalar dolaşan ve un çuvallarının yanında duvar boyası bulundurulan bir fırına ceza kesildi. Fırında çalışan işçi ise sakin tavırları ile dikkat çekip, karşılaşılan manzaranın normal olduğunu savundu.


Ataşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki fırın ve pastaneleri denetledi. Zabıta, sağlık ve veteriner işleri müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde işletmelerdeki hijyen, ruhsat, ürün gramajı ile işçilerin Tarım ve Sağlık Bakanlığı'na ait belgeleri olup olmadığı kontrol edildi.

Denetim sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, "Ramazan ayı dolayısıyla üretimin artması, rekabetin artması üzerine nahoş bir durum oluşmaması için denetimlerimizi arttırarak, bu konuya daha fazla hassasiyet gösteriyoruz. İşletmeleri denetleyerek, eksikleri ve yanlışları varsa düzeltmelerine çalışacağız. Bir nevi hem eğitim, hem de denetleme anlamında çalışma yapıyoruz" dedi.

Namık Kemal, Küçükbakkalköy ve Örnek Mahallesi'nde devam edilen denetimlerde bazı işyerlerinde hijyene önem verildiği ve çalışanların galoş taktıkları gözlendi. Denetimler sırasında gerekli şartlara uymayan işyerleri hakkında tutanak tutularak, para cezası verildi. Bir fırını denetleyen ekipler ise hijyen kurallarına hiç uyulmadığını belirledi.

Un çuvallarının depolandığı yerde duvar boyası ve sabun gibi ürünler olduğunu gören ekipler ile işletme sahibini uyardı. Bir işçi ise bu durumun çok abartılmaması gerektiğini savunarak, sakin tavırları ile dikkat çekti. Basın mensuplarının "Sizce burası temiz mi?" sorusuna, "Evet gayet temiz. Ne fırınlar var görseniz" diye yanıt veren işçi "Siz buradan ekmek alıp, yer misiniz?" şeklindeki bir soruya da "Evet yerim" şeklinde cevap verdi.


Tatlıların saklandığı bölümün duvarlarında ise karıncalar gezdiği, havada sineklerin uçuştuğu görüldü. Basın mensuplarının bu durumu sorması üzerine ise yine sakin bir tavırla cevap veren işçi, "Kapı pencere açık, yaz günü sinek olur" diye yanıt verdi. Bu işyeri hakkında da şartları düzeltmeleri konusunda uyarı yapan ekipler, tutanak tutarak para cezası verdi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?