2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Atatürk Havalimanı'nda bomba paniği

Suriye Hava Yolları'nın uçağıyla bu gece İstanbul'dan Şam'a giden İran'lı Nasr Khoshmourd'un (36) bagajında EDS (Patlayıcı Madde Güvenlik Sistemi) kimyasal madde sinyali alması üzerine havalimanı polisi alarma geçti. Atatürk Havalimanı'nda bir süre bomba paniği yaşandı. 

Eşiyle birlikte Şam'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Nasr Khoshmourd, bagajlarını terminal girişinde X-ray kontrolünden geçirterek uçağa verilmek üzere kontuara verdi. Konutarda check-in işlemlerinin yapılmasının ardından pasaport kontrolünden geçen Nasr Khoshmourd ve eşi, Şam uçağına binecekleri salona geçti. 

Nasr Khoshmourd'un bagajları da bagaj ayrımının yapıldığı şut altındaki 7 kademeli güvenlik sistemi bulunan EDS sisteminden geçirildi. Cihaz 7 kademede de bagajın içerisinde bir kimyasal madde bulunduğu tespit etti ve imha edilmek üzere sistem dışına çıkardı.
 
7 kademeli sistemden gelen sinyal nedeniyle Atatürk Havalimanı polisi alarma geçti. Bomba imha uzmanları tarafından incelenen valiz, IOSCEN adı verilen özel bomba inceleme cihazından geçirildi. Üç kez cihazdan geçirilen valiz yine kimyasal bir patlayıcı madde sinyali verince bagajın sahibi Nasr Khoshmourd ve eşi havalimanında bulunarak gözaltına alındı. Bu sırada Atatürk Havalimanı apronu bir süre giriş çıkışlara kapatıldı.
 
Şulaltına bagajlarının yanına indirilen Nasr Khoshmourd'un bagajında patlayıcı madde olmadığı belirterek bagajı açtı. Polis tarafından yapılan incelemede valizde her hangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Uzmanlar, valizin daha önceden patlayıcı bir kimyasal maddeye temas etmesi nedeniyle bu sinyalin alındığını söyledi. 

Bagajlarda yapılan incelemede her hangi bir patlayıcı maddeye rastlanmaması nedeniyle Nasr Khoshmourd ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılarak eşiyle birlikte Şam'a gitti. Bu arada yaşanan olay nedeniyle Suriye Hava Yolları'nın İstanbul Şam seferini yapan uçağı 23.05'te 20 dakika gecikmeli olarak kalktı.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 05:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ezgi Sena ALTUNTAŞ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.03.2007 12:57:32
Daha dikkatli olmanızı istiyorum.Ya kimsenin başına bir şey gelseydi.O zaman sizden sorulurdu.Müşteri kaybedersiniz. Bir daha ki sefere dikkatli olunuz. SELAMLARIMLA