7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Bağlantı yerlerinde ayrılma var!

Bağlantı yerlerindeki ayrılma sebebiyle Haliç Köprüsü'nün orta şeridi Okmeydanı istikametine trafiğe kapatıldı. Kapalı olan şerit yarın trafiğe açılacak.

Haliç Köprüsü'nün, ''Eski Haliç'' diye adlandırılan orta bölümü, bağlantı yerlerinde meydana gelen ayrılma nedeniyle tek yönlü trafiğe kapatıldı.

Sabah 09.15 sıralarında Haliç Köprüsü'nü E-5 Karayolu Balat bölümüne sabitleyen bariyerlerin vidalarında kopma meydana geldi. Vidaların kopması nedeniyle köprü, yoldan yaklaşık 7-8 cm yükseldi. Araçların geçişinde sorun yaşanınca yol trafiğe kapatıldı.

Köprünün orta bölümünün ulaşıma kapatılması nedeniyle, Mecidiyeköy yönüne ulaşım iki şeritten sağlanıyor.

Köprüde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yol bakım ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

YARIN TRAFİĞE AÇILACAK
Karayolları 1.Bölge Müdürü Mehmet Karaman, çalışmalara ilişkin, ''Korkulacak Bir şey yok, köprüde bakım çalışmaları yapılıyor. Bugün onarımı yapılacak. Yarın trafiğe açılacak'' dedi.

Karaman, Haliç Köprüsü'ne gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Karaman, köprüde bakım çalışmaları yapıldığını belirterek, ''Korkulacak bir şey yok, köprüde bakım çalışmaları yapılıyor. Sadece takoz yerinden oynamış. Bugün onarımı yapılacak. Yarın trafiğe açılacak'' şeklinde konuştu.

Köprünün orta bölümünün tek yönlü trafiğe kapatılması nedeniyle E-5 karayolunda Mecidiyeköy istikametinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Sürücülerin, alternatif güzergah olarak TEM otoyolunu ve sahil yolunun kullanılabileceği bildirildi.

Metrobüs de köprü üzerinde düşük hızda ilerliyor.

2009'DA DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILMIŞTI

2009 yılında Haliç Köprüsü’nde Ağustos ve Ekim ayları arasında depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmıştı.

AHMET VEFİK ALP: “TEMELLERDE ÇÖKME OLMUŞTUR”

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Haliç Köprüsü orta şeridinde bağlantı yerlerindeki kopma olayı ile ilgili, “Bu durum köprünün çöken kısmında temellerinde bir çökme olduğunu gösteriyor” dedi.

Birbirinden ayrılan kısmın kaç santim olduğunu şimdilik bilmediğini ifade eden Prof. Dr. Alp, “Köprünün çöken kısmında temellerinde çökme olmuştur. Daha fazla da çökebilirdi. Göründüğü kadarı ile meydana gelen kopmanın felakete yol açacak durum olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde temellerinin yetersiz olması nedeniyle tekrar çökme yaşanabilir. Bu durumda hem çöken parçada hem de diğer parçalarda temel hesapları ve uygulamaları kontrol edilmeli. Bu bakımın uzun süreceğini sanmıyorum. Bir günde bitirebilirler” şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2012 Salı 11:05:49
Güncelleme :22 Mayıs 2012 Salı 15:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?