1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bakırköy bombacısı yakalandı

Bakırköy Ebuzuya Caddesi üzerinde meydana gelen ve 17 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ses bombasından kaynaklanmadığı ve eylemde plastik A-4 patlayıcıların kullanıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan biri kadın 3 kişi adliyeye sevk edilirken, bombanın bankın altına kaldırım taşının yanına konulduğu için tahribat gücünün büyük oranda azaldığı, aksi durumda büyük bir facianın yaşanabileceği öğrenildi.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bombalı eylem hazırlığında oldukları ileri sürülen 1'i kadın 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yakalanan teröristlerin, 10 Haziran 2007 tarihinde Bakırköy'de meydana gelen patlama olayının failleri oldukları açıklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK'nın yurt dışındaki kamplarında bombalama, sabotaj ve suikast eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylem gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gönderilen 1 kadın örgüt mensubu ile kendisine yardım ve yataklık yapan 2 kişinin eylem hazırlığı içerisindeyken yakalandıkları belirtildi. Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı ile Küçükçekmece'de belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, sansasyonel eylem yapmak üzere İstanbul'a gönderilen B.Y. isimli kadın ile kendisine yardım ve yataklık yapıkları öne sürülen M.A.D. ve S.Ö. gözaltına alındı. Bombayı kadın zanlının koyduğu, diğerlerinin ise gözcülük yaptığı ifade edildi. Kadın teröristin otogarda güvenlik kameralarınca tespit edilmesinin ardından yakalandığı kaydedildi.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 4 kilo 800 gram plastik patlayıcı, 17 elektrikli fünye, 1 boru tipi bomba dış kabı, 5 düzenekle cep telefonu, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ve çok miktarda örgütsel içerikli doküman ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan kişilerin Bakırköy Ebuziya Caddesi girişindeki bir bankın altına konulan bombanın 10 Haziran 2007 tarihinde patlaması sonucu 17 kişinin yaralanması olayına karıştıkları ve İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı içerisinde bulundukları öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 1'i kadın 3 örgüt mensubu Beşiktaş'taki adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 14:50:33
Güncelleme :2 Temmuz 2007 Pazartesi 23:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?