1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bakırköy'de patlama: 14 yaralı

Bakırköy’de bir mağaza önünde patlama oldu.

Alınan ilk bilgiye göre, Ebuziya Caddesi üzerindeki mağaza önünde saat 15.30 sıralarında meydana gelen patlamada, yaralılar olduğu ifade edildi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Bakırköy’deki patlama sonucunda biri ağır 14 kişinin yaralandığını, yaralıların çevredeki hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi. Cerrah, patlamanın bir bombadan kaynaklandığını, bomba türünün tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiğini kaydetti.


Bakırköy’deki Ebuziya Caddesi üzerindeki bir mağaza önünde, saat 15.30 sularında meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Celalettin Cerrah, burada gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Patlama nedeniyle etrafa dağılan cam kırıklarından yaralananların sayısının 14 olduğunu ifade eden Cerrah, yaralıların durumunun iyi olduğunu ve ayakta tedavi gördüklerini belirtti. Cerrah, yaralılardan birinin ise durumunun ağır olduğunu dile getirdi. Patlamanın bir ses bombası sonucu gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin sorulara net bir yanıt vermeyen Cerrah, Emniyet güçlerinin patlamanın nasıl bir bomba sonucu gerçekleştiğine yönelik çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Geçen yıl da aynı cadde üzerinde bir bombalama eylemi olduğunu hatırlatan Erzen, bölgedeki esnafın o dönem caddeye güvenlik kameraları yerleştirilmesine karşı çıktığını ancak önümüzdeki günlerde caddeye güvenlik kameraları yerleştirileceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Ankara Anafartalar Çarşısı önünde yaşanan ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından özellikle büyükşehirlerde yaşanan tedirginlik devam ederken, bugün Bakırköy'de bir patlama daha oldu.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan ilk bilgilere göre patlama saat 15.30 sıralarında Bakırköy Ebuziya Caddesi üzerinde bulunan Rodi Jeans mağazasının önünde meydana geldi. İçeride müşterilerin bulunduğu bir sırada patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 14 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yetkililer patlamanın bir ses bombasından kaynaklandığını belirterek, 14 kişinin yaralandığını, yaralılar arasında durumu ağır olan bulunmadığını ve en büyük tesellinin ise patlamada ölen olmadığını kaydettiler.

Patlamada yaralananlardan 11'inin isimleri şöyle:

Sevan ALTINTEPE
Umut Can BAYRAM
Aylin ŞEN
Umut ÖZGÜR
Mukaddes GEÇİR
Levent DEMİR
Şenol AKBULUT
Çiğdem AKBULUT
Neriman DUMANDEMİR
Sermin YILMAZ
Mesut ÜNLÜ





AA/ ANKA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 15:36:43
Güncelleme :10 Haziran 2007 Pazar 18:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?