1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Balkona çıkıp bulutlara bakıyorum'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir sevdamız var ki, kavga ve çekişmelere fırsat vermeden böyle bir kentin her sorununu tek tek çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan ve maliyeti 51 milyon YTL olduğu bildirilen Yenisahra alt geçidi ile bağlantı yolları, Bostancı lunapark kavşağı, İçerenköy Meydanı çevre düzenlemesi, Moda ile İnciburnu arası düzenleme ve Asya bölgesi müteferrik içme suyu şebekesinin toplu açılışını yaptı. Yenisahra’da boş bir alanda kurulan çadırdaki törende konuşan Topbaş, 3 yıl 3 aylık görev süresi içinde, 15 milyar YTL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Bu hizmetleri, Mevlana’nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır" sözünden hareketle yaptıklarını belirten Topbaş, "Bir sevdamız var ki, kavga ve çekişmelere fırsat vermeden, böyle bir kentin her sorununu tek tek çözmeye çalışıyoruz" dedi. Hizmetlerin yürümesinde kendilerine büyük yardımları olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiğini ifade eden Topbaş, şunları söyledi:

"Başbakan, birçok yetkiyi yerelleştirip bize verdi ve hizmet alanımız 3,5 kat büyüdü. Gebze’den Tekirdağ’a kadar 120 kilometrelik bir alanda olan köylerimiz, mahalle yapıldı. Bu seçim süresi içerisinde o bölgelere giden milletvekili adayları bana telefon açıyorlar ve diyorlar ki; ’Başkanım, farklı yollarla karşılaştık, teşekkür ederiz’. Bu kentin neresine bakarsanız bakın her yerde izimiz var. Çünkü İstanbul, dünyanın başkenti olmaya aday medeniyet şehridir. ’İstanbul’u dünyanın şehirleriyle yarışa sokacağız’ dedik. İstanbul’u dünyayı etkiler hale getirdik. Kent yenileniyor. Kimseyi mağdur etmeden biz halkımız için var olmaya devam edeceğiz. Halkın kaynaklarını kimseye kaptırmadan hizmete dönüştürüyoruz. 57’den 123’e çıkan kavşak sayımız, 200’e, 300’e varacak." İstanbul’un, 2012 yılına gelindiğinde başka bir kent olacağını dile getiren Topbaş, bunun olması için de 22,5 milyar YTL’lik bütçe oluşturduklarını ifade etti.

Çeşitli eleştirilerle karşılaştıklarını vurgulayan Topbaş, "Tabii ki her şeyi doğru yaptığımızı iddia edemeyiz. Ama işler de ortada. El ele vermemiz lazım. Çok iş yapılıyor diye kimsenin rahatsız olmaması lazım" diye konuştu. Ulaşımdan altyapıya, sosyal ve kültürel projelerden, sağlık ve spora kadar her alanda yatırımların sürdüğünü anlatan Topbaş, tüm çabalarının İstanbul için olduğunu kaydetti. Siyasetin ya ideal ya da menfaat için yapılabileceğini savunan Topbaş, ideali olanlara fırsat verildiği takdirde, hizmetlerin daha sağlıklı ve görülür hale geleceğini dile getirdi.

SU MESELESİ

İstanbul’da bulunan barajlardaki su oranı geçen yıl yüzde 85 iken, şimdi yüzde 33’e gerilediğini ve bunun baharda hiç yağmur yağmamasından kaynaklandığını belirten Topbaş, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde mevcut su rezervleri yapılmamış olsaydı, bugün İstanbul’da su sıkıntısı yaşanabileceğini kaydetti.

Topbaş, "Her gece gökyüzünden bir ses duyduğum zaman balkona çıkıyorum, ’acaba yağmur mu yağacak?’ diye. Ekim ayının sonuna kadar yetecek suyumuz var. Kasım ayı için de arkadaşlarımız hesaplarını yapıyorlar. Bunun için suyumuzu diğer konularda olduğu gibi tasarruflu kullanmaya devam edelim" şeklinde konuştu. Kadir Topbaş, konuşmasının ardından temsili kurdele keserek, tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 21:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?