1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

'Bayer Genç Çevre Elçileri' belirlendi

Bayer Türk ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) işbirliğiyle Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen "Bayer Genç Çevre Elçisi Programı" kapsamında üniversite öğrencileri arasında düzenlenen "Suya doğru bakıyor musun?" başlıklı proje yarışması sonuçlandı. 

Yanlış su politikaları, bilinçsiz su tüketimi, doğa dostu olmayan üretim süreçlerinden kaynaklanan suyun yanlış kullanımına bağlı olarak Türkiye'nin su kaynaklarının her geçen gün azaldığına dikkat çekilmesinin amaçlandığı yarışmaya gençler çözüm önerilerini içeren projelerle katıldı. "Suya doğru bakıyor musun?" proje yarışması kapsamında üniversite öğrencilerinin hazırladığı projeler Bayer Türk Genel Müdürü Dr. Sebastian Guth, WWF Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, ve Prof. Dr. Ayşegül Kibaroğlu'nun yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri, projeleri sorunun tespiti, yenilikçi ve yaratıcı olması, uygulanabilirliği gibi kriterleri göz önüne alarak değerlendirdi. Atık suların tarımsal sulamada kullanımına yönelik geliştirdiği projeyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Sinem Erdoğdu ve bitkilerin suyu tasarruflu kullanmalarını örnek alarak geliştirdiği "H2OUSE" isimli çalışması ile İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Ayhan Çuhacı yarışmada dereceye girerek, "genç çevre elçisi" olarak seçildi. Erdoğdu ve Çuhacı, Almanya'da düzenlenecek genç çevre elçileri toplantısında Türkiye'yi temsil edecek. 

Sürdürülebilir kalkınma konusunda gençleri bilinçlendirmek ve çevre korumada sanayinin oynadığı role dikkat çekmek amacıyla Bayer ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından yürütülen Bayer Genç Çevre Elçisi Programı kapsamında aralarında Brezilya, Çin ve Polonya gibi ülkelerin de bulunduğu 16 farklı ülkeden 50'ye yakın genç çevre elçisi, 17-24 Kasım tarihleri arasında Almanya'da bir araya gelecek. Yaşanan çevre sorunlarının aşılmasına yönelik geliştirdikleri projeleri birbirleriyle paylaşma şansını yakalayacak olan genç çevre elçileri, Almanya'da bulundukları süre içinde doğal kaynakların tasarruflu kullanımı, geri dönüşüm süreçleri, araştırma-geliştirme, üretim, pazarlama ve satış dahil olmak üzere tüm yaşam döngüsünün ekolojik değerlendirmesi gibi modern üretim tekniklerini yerinde görme şansına da sahip olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?