1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi'nde play-off final serisinin 4. maçında Efes Pilsen'i 98-76 mağlup ederek, seride durumu 4-0 yaptı ve 2006-2007 sezonunun şampiyonu oldu. 

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Mahmut Uslu ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi. Fenerbahçe Ülker, karşılaşma sonrası oyun alanında düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını aldı. Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, üzerinde 'Yüz yılın şampiyonu' yazan tişörtlerle ve 'Yüzde yüz şampiyon' yazılı atkılarla kupa törenine katıldı. Fenerbahçe Ülker'in kaptanı Damir Mrsic, şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel'in elinden aldı. Büyük bir sevinç yaşayan Sarı-lacivertli oyuncular, kupayla salonda şampiyonluk turu attı. Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, kupa töreni sonrası şampiyonluk kupasını protokol tribününde bulunan Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a verdi. Başkan Yıldırım da, kupayı bir süre elinde tuttuktan sonra oyunculara geri verdi. Sarı-lacivertli oyuncular, daha sonra taraftarlarla şampiyonluk coşkusunu yaşamaya devam etti. 

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Aydın Örs, karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yılında şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok büyük bir kulübün 100. yılında şampiyon olduk. 100. yılda şampiyonluk bize kısmet oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. Oyuncularımı da kutluyorum. Play-off serisinde çok iyi bir mücadele örneği sergilediler. Özellikle final serisinde sergiledikleri performansla Avrupa'nın hangi takımı karşımızda olsaydı yenerlerdi. 

Bu benim 6. şampiyonluğum. Efes Pilsen'in başında 5 şampiyonluk yaşadım, ama bu yaşadığım şampiyonluk çok anlamlı oldu. Şampiyonluk birkaç gün sonra bitecek, ama bu şampiyonluk tarihe yazılacak. Ölsek bile bu şampiyonluğu tarih yazacak" ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Ülker'in artık hedefinin Avrupa Ligi'nde başarılar kazanmak olması gerektiğini belirten Örs, "Bu kulübün hedefi gelecek sene sadece şampiyonluk olmaması gerekir. Avrupa Ligi'nde de bir şeyler yapmalıyız. Gelecek sene çok daha iyi performans sergilemeliyiz. Şampiyonluk her zaman kazanılır, ama önemli olan Avrupa'da başarılı olmaktır. Avrupa Ligi'nde de iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz" dedi. 

Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli oyuncusu İbrahim Kutluay ise, 100. yılda şampiyon olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bu kulübün altyapısından yetişen bir oyuncu olarak ne kadar mutlu olduğunu kelimelerle anlatamam. Fenerbahçe forması altında şampiyonluk yaşadığım için çok mutluyum. Şampiyonluğu hak etmiştik. Şampiyonluk camiamıza armağan olsun. Gelecek sene de hem Beko Basketbol Ligi'nde hem de Avrupa Ligi'nde başarılar devam edecek. Güzel günler bizi bekliyor" diye konuştu. 

Takım kaptanı Damir Mrsic ise, Sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür ederek, "Taraftarlarımız bize inanılmaz güç verdi. Bu sene bizim için çok önemliydi. Şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyorduk. 100. yılımızda şampiyon olduğumuz için mutluyuz" şeklinde konuştu.
Sarı-lacivertli oyuncu Ömer Onan ve Oğuz da, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "100. yılda şampiyon olmak çok gurur verici. Hak ederek şampiyon olduk. Efes Pilsen gibi bir takımı yenmek kolay değil. Efes Pilsen'e play-off final serisinde kaybetmemiz şampiyonluğumuzu taçlandırdı. Hak ettiğimiz tertemiz bir şampiyonluk oldu" dedi. 

Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, soyunma odasında kupayla basın mensuplarına poz verdi ve şampiyonluk şarkıları söylediler. Fenerbahçe yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu da, soyunma odasına giderek, teknik heyet ve oyuncuları kutladı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 09:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?