1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Beykoz'da suç örgütü operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, Beykoz'da suç örgütü oluşturarak haraç aldıkları ve uyuşturucu ticareti yaptıkları belirtilen 17 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, istihbarat çalışmaları sonucu Beykoz ve köylerinde vatandaşlardan tehditle para aldıkları ve uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Çetenin elebaşının İsa T. olduğunu belirleyen jandarma, bu kişinin bağlantılı olduğu diğer kişileri de tek tek tespit etti.

İstihbarat çalışmasının ardından 19 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenleyen jandarma, suç örgütü elebaşı İsa T. ile Yaşar K., Recep K., Atilla T., Naim B., Barış D., Ahmet H., Musa M., Aziz E., Bekir D., Cengiz O., Sinan A., Aytekin D., Şahin M., Mehmet V., Hamza A. ve Sinan D.'yi gözaltına aldı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet hassas terazi, 2 döner bıçağı, 1 kama, 5,5 kilogram toz esrar, 5 kilogram kubar esrar ve 500 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, Şahin M'nin Beykoz Riva'daki evinin bahçesinde yapılan aramada ise gizli bölmelere ekilen 224 kök hint keneviri bulundu.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Alaattin Çakıcı'nın adamı olarak bilinen Yaşar K'nın, “Karagümrük Çetesi” elebaşı olarak tanınan Nuri Ergin ve adamlarının 2000 yılında tutuklu olduğu Uşak E Tipi Cezaevi'nde çıkarttığı olaylar sırasında kaçmak isterken çatıdan atlayarak bacağını kırdığı, yine şüpheliler arasında bulunan oğlu Recep K.'nın da jandarmanın son operasyonu sırasında evin balkonundan atlayarak kaçmak isterken bacağını kırdığı belirtildi. Recep K.'nın bacağı, gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü hastanede alçıya alındı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 17 kişi, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.




AA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 17:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?