2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Beyoğlu'nda fuhuş evlerine baskın

Beyoğlu'nda daha önce yapılan operasyonlarda tespit edilen 15 randevu evi mühürlendi.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma ve İdari Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin, özellikle Tarlabaşı Bulvarı ve İstiklal Caddesi civarında yapılan operasyonlarda tespit edilen randevu evleri mühürlendi. Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından alınan kararla uygulamaya geçen polis ekipleri, gündüz vakti evlere baskın düzenledi. Evlerdeki hayat kadınları ve travestiler bulundukları binalardan dışarı çıkartıldı.

Evlerde yeniden arama çalışması da yapan ekipler, binaları boşaltıktan sonra kapılara kilit vurarak mühürledi. Baskına gelen polis ekiplerini karşısında bulan travestiler, basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösterdi. Hayat kadınları ve travestiler, kendilerine yöneltilen objektiflerden, yüzlerini kapatarak kaçmaya çalıştı.

Her odasında tek ve çift kişilik yatakların bulunduğu randevu evlerinde, bazı hayat kadınları içki alemi yaparken yakalandı. Hayat kadınlarının, polislerin evde bulunduğu sırada avukatlarını aradıkları da gözlendi. Tarlabaşı'nın arka sokağında yapılan başka bir baskında ise bir hayat kadını, polisleri görünce yarı çıplak vaziyette evden kaçtı. Ev sahibi kadın ve travestiler evrakları imzalarken, çevrede bulunan vatandaşlar olan biteni hayretle izledi.

Öte yandan, Tarlabaşı'ndaki bir fuhuş evinde asılı bulunan işyeri kuralları tablosu da dikkatlerden kaçmadı. Tabloda yer alan maddeler arasındaki, "Ölen sizseniz bu geçerli bir mazerettir, ancak iş hukuku açısından bu durumu 15 gün önceden haber vermeniz gerekmektedir. Böylece iş aksamadan yerinize biri yetiştirilecektir" ifadesinin de bulunması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 10:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?