1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Beyoğlu'nda gasp

Beyoğlu'nda kendilerine yol soran Finlandiyalı çifti kandırarak farklı bir yöne gönderen gaspçılar, bıçakla yaraladıkları turistin içinde 800 euro, cep telefonu ve kimlik kartlarının bulunduğu çantayı alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Finlandiya'dan Türkiye'ye tatile gelen Suvi ve Juha Valkonen çifti Taksim'de gezerken yoldan geçen kimliği belirsiz bazı şahıslara otobüs duraklarını sordu. Kimliği belirsiz şahıslar, turist çifti kandırarak otobüs durakları diye Tarlabaşı'nın alt sokaklarına doğru yönlendirdi. Gaspçılar ardından Valkonen çiftini izlemeye aldı. Uygun bir noktada turist çifti sıkıştıran gaspçılar, Juha Valkonen'in kolundaki çantayı istedi. Ancak çantayı vermek istemeyen Juha Valkonen ile gaspçılar arasında boğuşma yaşandı. Cebindeki bıçağı çeken gaspçılardan biri Juha Valkonen'i kolunda yaralayarak içinde 800 euro, cep telefonu, pasaport ve kimlik kartlarının bulunduğu çantayı alarak kayıplara karıştı.

Kolundan yaralanan Juha Valkonen'e ilk müdahale olay yerinin yakınında bulunan bir eczanede yapıldı. Bir süre sonra eczaneye gelen polis ekipleri turist çifti alarak Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürdü. Burada tedavisi yapılan Juha Valkonen daha sonra eşi Suvi Valkonen'le birlikte Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.

Hastane çıkışında yaralı turist basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken, eşi Suvi Valkonen basın mensupların görüntü almasına engel olmaya çalıştı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 17:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?