1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bilderberg İstanbul'da

31 Mayıs’ta dünyanın en gizemli zirvesine evsahipliği yapacak olan İstanbul’da Bilderberg karşıtları da Pera Palas’ta biraraya gelecek

Politika, siyaset ve basın dünyasın en önemli isimlerini bir araya getiren Bilderberg toplantısı, İstanbul’da 31 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bilderberg meraklılarının internet sitelerine sızan toplantının resmi davetli listesine göre gizemli zirveye Türkiye’den Ali Babacan, Mustafa Koç, Egemen Bağış, Hikmet Çetin, Kemal Derviş, Fehmi Koru ve Cengiz Çandar gibi isimler davet edildi. 

Bu yılki zirveye ilk kez bir İranlı profesörün çağrılması, İran sorununun gündeme geleceğinin göstergesi oldu. Fransa’nın yeni Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de İstanbul’a gelecek önemli isimler arasında yer aldı. Bilderberg’in VIP konukları MİT ve CIA koruması altında bugün Silivri’ye gelecek.

Dev isimler geliyor 

Toplantıya Le Figaro, Die Zeit, The Economist, The Times, Herald Tribune, Wall Street Journal gibi saygın gazetelerin temsilcileriyle, Yunan ve İngiliz maliye bakanlarının yanısıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı da katılacak. Irak savaşının mimarlarından olan ve “Karanlıklar Prensi” olarak anılan Richard Perle’nin de gelmesi kesinleşti. 

Coca Cola, Microsoft, Fiat gibi dev şirketler de Klassis Otel’deki yerlerini alacak. Bilderberg’lerin değişmez ismi Henry Kissinger yarın İstanbul’a geliyor. Zirveye şüpheyle bakanların protesto mekanı da belli oldu. İnternette örgütlenen Bilderberg karşıtları Pera Palas Oteli’nde karşı-zirve kararı aldı.
Vatan
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 09:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?