1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bir Telekom sabotajı daha

Küçükçekmece İkitelli'de, kesilen telefon kabloları Haber-İş Sendikası üyeleri ile kabloları tamir etmeye çalışan taşeron firmaya ait işçileri karşı karşıya getirdi.



Yaklaşık 5 bin aboneye hizmet götüren 3 kablonun kesici bir aletle kesilmiş olması sabotaj ihtimalini gündeme getirdi. Sendika üyeleri, kendilerine yönelik suçlamaları reddetti. Güvenlik amacıyla olay yerine gelen polis, çalışma yapan işçilere engel olmaya çalışan sendika üyelerine müdahale edince arbede yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, İkitelli Bedrettin Dalan Bulvarı Dolapdere Sanayi Sitesi mevkiinde, yer altından geçen ve yaklaşık 5 bin aboneye hizmet götüren 3 ayrı kablo, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi. Türk Telekom ile anlaşması olduğu ileri sürülen ALKA firması işçileri, arızayı gidermek için söz konusu adrese geldi. Tamir için gerekli kablo ve diğer gereçleri çıkararak arızayı gidermeye çalışan işçilere, Haber-İş Sendikası'na bağlı bir grup, engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine olay yerine polis çağırıldı. 16 Haziran'dan beri grevde olan sendika üyeleri, yasa gereği arızaları ancak Türk Telekom çalışanlarının giderebileceğini iddia ederek, grev kararına müdahale edildiği tezini ortaya attı. Bu nedenle sendika çalışanları, işçilerin ve işi alan taşeron firmanın suç işlediğini öne sürdü. Polis suç duyurusunda bulunma haklarının bulunduğunu ancak çalışanlara fiili müdahalede bulunamayacaklarını bildirerek sendika üyelerini uzaklaştırmak istedi. Sendika üyeleri de çalışmanın yasal olmadığı gerekçesiyle çalışmayı durdurmak isteyince polis ile sendika üyeleri birbirine girdi.

Avcılar Türk Telekom İşyeri Temsilcisi Mehmet Sayid Derin, taşeron firmanın suç işlediğini söyleyerek, "Burada Türk Telekom çalışanları dışında başka kişilerin arıza gidermeye çalışması grev kararına müdahaledir. Arızaları ancak biz giderebiliriz. Yetkilier isteklerimize karşılık verseydi bu tür sorunlar kısa sürede halledilirdi." dedi. Kabloların kesilmesini sendika üyeleriyle ilişkilendirmenin mümkün olamayacağını söyleyen Derin, kesiklerin bulvar üzerindeki diğer çalışmalardan kaynaklanmış olabileceğini belirtti. "Kablolar kesilmiş olsa bile bunun suçunu sendika çalışanlarına yüklemek doğru değildir." diyen Derin, olayın sendikaya yönelik bir karalama eylemi olabileceğini de ifade etti.

Kabloları tamir etmeye çalışan firmaya ait işçiler ise, grev kararından önce de benzeri çalışmalar yaptıklarını emsal göstererek, suç işlemedikleri yönünde savunmada bulundu. Ayrıca kabloların kesici bir aletle bilinçli olarak kesildiği tespitini yaptıklarını da belirten içilerin çalışması sürüyor. Polis te çalışmaya engel olunması ihtimaline karşı güvenlik önlemlerini artırdı.

Zaman
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 04:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?