1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Boğaz'ın Sortie'si Orta Asya yolunda

Eğlence sektörü marka ihraç ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'ta açılan yeni bir eğlence merkezine isim hakkını veren Boğaz'ın popüler gece kulübü Sortie'nin sahibi Erol Kaynar'ın kapısını şimdi de Azerbaycanlı ve Kazakistanlı iki yatırımcı çaldı.
Bu yatırımcılar hızla zenginleşen ülkelerinde Sortie'nin birer şubesini açmak istiyorlar. Yurtdışına açılma projelerinin olduğunu söyleyen Kaynar, "Bizde kalite standartları çok önemli. Azerbaycan ve Kazakistan'nın önde gelen işadamlarının bu talebini değerlendireceğiz. Ülkelerin şartlarına yerinde bakacağız" dedi.

Lokumun cirosu 5 milyon dolar

Nişantaşı'ndaki Salamonje, Sortie, Taksim'deki Ghetto, Park Cafe, Opera Pastanesi gibi mekânların sahibi olan Kaynar'ın eğlence sektörünün yanı sıra işlerinin lokomotifi yaptığı diğer bir ürün ise lokum.
Almanlarla iş yapan Kaynar, sahibi olduğu Opera Pastanesi'nin ürettiği lokumları, Harem Secret markasıyla ihraç ediyor. Kaynar'ın lokumdan elde ettiği ciro 5 milyon doları buluyor.

Müdavimleri arasında Rahmi Koç da var

Geçen yıl, ortaçağ katedrallerinden esinlenerek yapılan dekoruyla Taksim'deki Mario Cantino binasında açılan ve bir anda şehrin en popüler barı haline gelen Ghetto, burjuvaziyi Beyoğlu'na çeken mekân olarak ün saldı.
Erol Kaynar, 'Clubberlar'la Rahmi Koç'u aynı mekâna çekmeyi nasıl beceriyorsunuz?' sorumuzu şöyle yanıtladı:
"Bu kesim arkadaşınız olduğu için mekânınıza gelmez. Müziğe, servise ve kaliteye bakar. Ghetto'da İlhan Erşahin ve ABD'den getirdiği gruplar, yabancı DJ'ler ilgi çekiyor. Cem Boyner ailesiyle geliyor. Rahmi Bey, müzikten, kaliteden iyi anlar. Bunlar nerede olursa haberdar olur. Bana değil, müziğe geliyor."

Çocuklar, babalarından daha çok para harcıyor

Eğlence sektörünün 1 milyar dolar büyüklüğünde bir pazar olduğunu anlatan Kaynar, 'Peki daha çok hangi kesim para harcıyor, patronlar mı, çocukları mı?' sorumuzu ise şöyle yanıtladı:
"Çocuklar babalarından daha çok harcıyor. Yöneticiler de para harcıyor." Öte yandan dünyada en pahalı içkinin Kuzey Avrupa ülkelerinden sonra Türkiye'de satıldığını söyleyen Kaynar, "Bu kadar sıkmamak lazım bu işi.
Neticede Boğaz'daki mekânların müşterilerinin yarısı para harcayan zengin turistler. Zengin turist, havaalanından sonra bizim mekânlarımızı görüyor. Dolayısıyla buralara çok sıcak bakmak, destek vermek lazım" dedi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 22:56:49
Güncelleme :14 Haziran 2007 Perşembe 13:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?