2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Büyükşehir’de ilginç atama

İSKİ Genel Müdürlüğü’ne Şaban Erden getirildi. Erden’den boşalan İmardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı’na ise aile şirketi Belediyeden birçok ihale alan İrfan Uzun atandı.

DİLARA Dumrul’un hayatını kaybettiği rögar çukuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yine bir görev değişikliğine sebep oldu. Dursun Ali Çodur’un yerine İSKİ Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural’ın koltuğuna, bir süre önce kızağa çekilen İmardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden getirildi. Erden’den boşalan göreve ise eşi ve kardeşinin ortak olduğu şirketin belediyelerden çok sayıda ihale aldığı ortaya çıkan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrfan Uzun getirildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratlarından İrfan Uzun’un eşi, çocukları, kardeşi ve yakın akrabaları, ortak ve sahibi oldukları şirketler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin yanı sıra, AKP’li ilçe belediyelerinden çok sayıda ihale aldı. Uzun’un, erkek kardeşi Numan Uzun’un sahibi olduğu, 1991’de kurulan Uzunlar İnşaat firmasının büyük hissedarları arasında, İrfan Uzun’un eşi Hacer Uzun da bulunuyor. Bu firma, Büyükşehir Belediyesi’nin davet usulü yaptığı ihalelerde de yer alıyor. İrfan Uzun’un oğulları, Vahit ve Rıdvan Uzun da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Hat Yapı adlı bir şirketin ortakları arasında. İki kardeşin bunun yanı sıra daha önce kurdukları başka bir şirket aracılığıyla belediyelerden ihale aldıkları da belirtiliyor. Uzun ailesinin inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir başka şirketi ise yine Numan Uzun tarafından kurulan UTAŞ Yapı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 09:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?