2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Cemal Reşit Rey yenilendi

Bakım ve onarıma alınarak yenilenen Türkiye'nin en büyük ve uluslararası standartlardaki tek konser salonu Cemal Reşit Rey, 17 Ekim Çarşamba günü mezzo soprano Jennifer Larmore'un konseri ile açılacak.


Kültür A.Ş'den yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığına bağlı olarak Kültür A.Ş tarafından işletilen konser salonunun 18 yıllık yorgunluğunu üzerinden atarak yeni yüzüne kavuştuğu bildirildi.

Açıklamada, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun yeni çehresiyle 17 Ekimdeki açılışının, kulvarının en iyi sanatçısı olarak kabul edilen mezzo soprano Jennifer Larmore'un vereceği konserle yapılacağı belirtildi.

Sanatçıya, Londralı müzik eleştirmelerinin "harikulade" olarak yorumladığı, Avrupa'nın en çok beğenilen oda orkestraları arasında yer alan Basel Oda Orkestrası'nın (Kammerorchesterbasel) eşlik edeceği bildirilen açıklamada, orkestrayı ise daha önce 1999 yılı Aralık ayında İstanbul'a gelen ve Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrasını yöneten David Stern'in yöneteceği vurgulandı.

Açıklamada, 23 ve 28 YTL olan konser biletlerinin Biletix gişelerinden, "www.biletix.com" internet adresinden veya Biletix Çağrı Merkezi'nden ( 0 216 556 98 00 ) temin edilebileceği duyuruldu.

aa
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 11:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?