2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Cerrah bulamadı müfettiş buldu

Hrant Dink cinayetinden önce Trabzon Emniyeti’nin yolladığı istihbaratta belirtilen ancak İstanbul polisinin bulamadığı fırını, cinayet sonrası Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler’i soruşturmaya gelen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi’nin bizzat arayıp bulduğu ortaya çıktı.

Hürriyet, iki mülkiye başmüfettişi tarafından cinayet sonrası Cerrah ve Güler hakkında düzenlediği rapora ulaştı. Cerrah’a ağır suçlamalar yöneltilen raporda "Tehdit altında olan Dink’in ölümünün önceden bir yazı yazıldığı halde meydana gelmesi, kuvvetle muhtemel bir olayın önlenmesi için gerekli tedbirleri almadığı anlaşılan kişilerin kusurudur" denildi.

Cerrah’ın Trabzon’un istihbarat notunu ham olarak niteleyip, "Yazıda Hrant Dink’in hayatına yönelik bir tehlikeden hiçbir şekilde bahsedilmemektedir" savunması için ise "Trabzon’un verdiği istihbarat somut ve kesin bir kanaat içermektedir, nokta istihbarattır" denildi. İstihbarat Şubesi’nin Ümraniye’de Yasin Hayal’in fırıncı ağabeyi ile ilgili yaptığı araştırmaya yer verilen raporda, "Adreste Osman Hayal’in tespit edilemediği tespiti eksiktir. Osman Hayal, Tüylüoğlu ekmek fırınında çalışmıştır. Tespiti gerekirdi." denildi. İki başmüfettişten birinin aynı adrese gidip Osman Hayal’in çalıştığı fırını bulduğu fırın sahibiyle bizzat görüşüp tutanağa geçirdiği kaydedildi.
Ali Dağlar - Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 07:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?