1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Çetenin evinde cephanelik çıktı

ÜSKÜDAR'da bir kuyumcunun altınlarını gasp ettikten sonra kaçmaya çalışırken helikopterle takip edilip Bolu Tüneli’nde otobüslerle önü kesilerek yakalanan maskeli 5 çete üyesinin Ümraniye’deki evinde, 3 Kalaşnikof tüfek, 2 pompalı tüfek, 16 tabanca ve çok sayıda mermi bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nün sürdürdüğü soruşturmada 17 kişiyi daha yakaladı.

MASKE TAKIP KALAŞNİKOFLARLA SOYUYORLAR

Çetenin sekiz üyesi, 17 Temmuz 2006’da Kalaşnikoflarla Káğıthane’de caddeyi trafiğe kapattıktan sonra iki kuyumcu dükkánını soydu. Çete üyelerinin sorgulandıkları bazı olaylar şöyle:

Ümraniye’de, 30 Ocak 2007 tarihinde, Emek Kuyumcusu’nu uzun namlulu silahlarla basan maskeli 5 kişi, havaya iki el ateş edip soygun yaptı. Zanlıların kaçtığı otomobil çalıntı çıktı.

Pendki’te bir kuyumcuya giren çarşaflı ve Kalaşnikoflu 4 kişi, işyeri sahibi Nedim Yalçınkaya’yı (25) yaralayıp, 6 kg bilezikle kaçtı. Soyguncuların kaçtığı otomobil çalıntı çıktı.

Küçükyalı’da Net Kuyumculuk’a giren maskeli ve silahlı 3 kişi, altınları istedi. İşyeri sahibi Mert Sağlık’ı başından vurarak yaralayan zanlılar soygunu gerçekleştiremeden kaçtılar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 09:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?