2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Cezaevinden kaçtı çete kurdu

Cezaevinden kaçarak tekrar suç örgütü kuran bir şebeke lideri, alacak verecek meselesine karışınca yakayı ele verdi. Operasyonda, şebeke lideri ve 3 adamı ile şebekeyi azmettirdiği iddia edilen perdeci iş kadını da gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da faaliyet gösteren çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik çalışmalarda Çanakkale Cezaevi'nden firar eden bir suç örgütü liderinin yeni bir yapılanma içerisine girdiği belirlendi. Operasyonda, zanlıların evlerinde 3 adet ruhsatsız tabanca ile örgüt lideri olduğu ileri sürülen cezaevi firarisi şüpheliye ait bir sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların ifadesinde, perdecilik işi yapan S.G. isimli kadının kendisi ile aynı işi yapan G.T.'den alacağını tahsil etmek için şebekeyi azmettirdiği belirlendi. Şüphelilerden biri aracılığıyla şebeke ile bağlantı kuran S.G. de gözaltına alındı.
Şüphelilerden E.U. ile Ö.Ç.'nin iş adamına yönelik eylem hazırlığı yaptıkları, H.A.'nın ise olayda aracılık yaptığı ileri sürüldü.
Emniyette işlemleri sona eren zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılardan E.U., Ö.Ç. ve H.A. tutuklanırken, R.Y. serbest bırakıldı.
PERDECİ KADIN
Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilen perdeci iş kadını S.G., emniyetten çıkışı sırasında, "G.T.'yi kaçırttığınız iddia ediliyor. Doğru mu?" sorusuna "Yalan öyle bir şey yok" diye karşılık verdi. S.G., "G.T. ile daha önceden dostluğunuz var mı?" şeklindeki soruya ise "Ortaktık, iş ortağıydık" diye cevap verdi.
Polis, şüphelilerden E.U.'nun, Üsküdar'da balıkçılık yapan Gökmen Ş.'nin öldürülmesi olayına ilişkin cezaevine konulduğunu ve geçtiğimiz Aralık ayında cezaevinden firar ettiğini, bu kişinin önceden de başka konuya ilişkin emniyette kaydı bulunduğunu belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 15:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?