4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

CHP: İstanbul'u mutlaka kazanacağız

CHP'de yerel seçimlerdeki adayları belirlemek için oluşturulan komisyon çalışmalarına hız verilirken, CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, İstanbul, Ankara ve İzmir'de büyükşehir belediye başkan adayları için son sözü Baykal'ın söyleyeceğini belirtti

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 1994 yerel seçimlerinden bu yana "Milli Görüş" çizgisinin yönetiminde olan İstanbul’da yerel seçimleri mutlaka kazanacaklarını, bu konuda parti olarak en ufak bir tereddütlerinin bulunmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil başkanlığında oluşturulan ve yerel seçimlerde izlenecek strateji, aday belirleme ve propaganda konusunda sık sık toplantılar düzenleyen komisyonun çalışma temposu önümüzdeki günlerde artacak.

'Uygunsuzluk ayyuka çıktı'
AKP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde son dönemde yapılan uygunsuz işlerin iyice ayyuka çıktığını savunan Sevigen, "Çevre komisyonu, trafik komisyonu toplanmıyor. Ama imar komisyonu 4 bin kez toplanıyor. Büyük rant elde ediyorlar. Bir gecede zengin olan insanlar türedi. İstanbul çok ihmal edilen bir kent oldu. Çok başarısız bir belediye başkanı var" dedi.

Yerel seçimlerde İstanbul ilçelerinde gösterilecek adayların hemen hemen belli olduğunu kaydeden Sevigen, büyükşehir adaylığı için öne çıkan İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimlerin önemli olduğunu, ancak İstanbul, Ankara ve İzmir’de son kararı Genel Başkan Deniz Baykal’ın vereceğini vurguladı.

'Şişli'de problem yok'
CHP ile ilgisi kalmayan Mustafa Sarıgül'ün DSP’yle görüşmesini de yorumlayan Sevigen, "Şişli'de bir problem yok. Şişli’de biz adayımızı çıkarıp seçimi alacağız” dedi. Şişli için eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ve ANAP'tan CHP'ye katılma kararı veren sanatçı Ediz Hun’un isimleri öne çıksa da, burada sürpriz bir isim olabileceği konuşuluyor.

CHP’nin kalesi İzmir’de de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun adaylığını yeniden garantilediği ifade ediliyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 12:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?