1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Çocuk maganda dehşeti:1 yaralı

Esenler'de karşılarına çıkan bir grubu arkadaşıyla birlikte silah doğrultarak korkutan bir çocuk, aynı arkadaşını şakalaştıkları sırada silahın ateş alması sonucu kasığından yaraladı.


Edinilen bilgiye göre, olay Esenler Namık Kemal Mahallesi 9. Sokak'taki Terazidere Metro İstasyonu'ndaki üst geçitte meydana geldi. İftardan sonra arkadaşıyla birlikte sokağa çıkan G.K. (16), karşısına çıkan bir grupla bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışma sırasında kuru sıkı tabancadan bozma silahını çıkaran G.K., grubu korkutarak dağıttı. Daha sonra metro istasyonuna doğru yürümeye başlayan G.K. ve arkadaşı A.C. (15), aralarında şakalaşmaya başladı.

Silahı arkadaşı A.C.'ye doğrultan G.K., şakalaştığı sırada yanlışlıkla tetiği çekti. Silahtan çıkan saçmaların kasığına isabet etmesi sonucu A.C. kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa konulan yaralı çocuk, Vakıf Gureba Hastanesi'ne, daha sonra da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Olay yerinde yaraladığı arkadaşının başında bekleyen G.K. ise, polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere Esenler Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü. Hayati tehlikesi bulunmayan A.C.'nin bir müddet daha müşahede
altında tutulacağı öğrenildi.


Çocukların mahalle arkadaşları ise, "Onlar, önce bir grupla tartışmışlar. Belindeki silahtan sesler gelince kontrol etmek için silahı eline almış. Bu sırada silahla uğraşırken, karşısında duran arkadaşını yanlışlıkla vurmuş" dedi.
Polis kuru sıkıdan bozma silah üzerinde balistik inceleme başlatıldığı, olayla ilgili soruşturmanın ise geniş çaplı olarak devam ettiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 02:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?