1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Çöp toplarken zehirlendiler

Beyoğlu'nda çöp boşaltırken fenalaşan 2 temizlik işçisi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İşçilerin bir çöp kutusundan yayılan kokular nedeniyle zehirlendiği iddia edilirken, olayın kimyasal bir maddeden kaynaklanmış olabileceği şüphesi ile bölge güvenlik kordonu altına alındı.


Olay, Beyoğlu Defterdar Yokuşu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı özel bir şirkette çalışan 2 temzilik işçisi, çalıştıkları esnada fenalaşarak bayıldı. Bir çöp kutusundan yayıldığı söylenen yoğun koku nedeniyle zehirlendiği iddia edilen temizlik işçileri Sebahattin Turkakul ve Metin Yıldız, çöp aracının şoförü Metin Peçe tarafından Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri ise, çöp kutusunun bulunduğu bölgeyi kordon altına aldı.


İşçilerin kimyasal maddeden etkilenmiş olabileceği şüphesi ile olay yerinin Sivil Savunma ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler tarafından incelenmesi istendi.

 
Çöp aracının şoförü Metin Peçe, olayla ilgili, "Çöp konteynırını araca boşaltıyorduk. Aynadan arkadaşlarımın bir anda baygınlık geçirdiğini gördüm. Araçtan inerek arakadaşlarımın yanına gittim. Bu sırada dışarıda çok ama çok ağır bir koku vardı. Hemen arkadaşlarımı çevredeki vatandaşların yardımıyla birlikte hastaneye götürdüm. Onları müşahade altına aldılar. Çöp kutusunu arabaya boşalttıktan sonra koku yayılmaya başladı. Arkadaşlarımı aynı çöp aracıyla hastaneye götürdüm" dedi.
Olayın görgü tanıklarından hurdacı Huri Gönül ise, "Çöp kutularının bulunduğu yerde hurda malzeme toplarken, elinde bir poşet olan bayan geldi. Poşetin içinde şişeler vardı. Babasının öldüğü evi temizlediğini ve kendisinde de hurda malzemeler olduğunu söyledi. O sırada çöpü boşalttıktan sonra yoğun bir koku geldi. Ben yanımdaki ile birlikte hemen oradan uzaklaştım" diye konuştu.
İşçilerin tedavisi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 02:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?