1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Dünyanın en pahalı şehirleri

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı, İstanbul geçen yıla göre listede 23 sıra birden düştü.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova, dünyanın en pahalı kentleri sıralamasında ilk sırada yer aldı. Sıralamada Londra bu yıl üç sıra birden yükselerek, beşincilikten ikinciliğe yükseldi. En pahalı kentler sıralamasında Moskova ve Londra'yı Seul, Tokyo ve Hong Kong izliyor. İstanbul ise, sıralamada onbeşincilikten, otuzsekizinciliğe düştü. Merkezi New York'ta bulunan danışmanlık kuruluşu Mercer Human Resource Consulting'in araştırması tüm kıtalardan 143 kenti, barınma, ulaşım, gıda ve giysi gibi 200'den fazla gideri hesaplayarak sıralandırıyor.

Bir kahve 8 YTL'den fazla

Şirket, Moskova'nın geçtiğimiz yılki gibi ilk sırada yer almasının temel nedenlerinin, konaklama giderinin çok yüksek olması ve Rus rublesinin Amerikan doları karşısındaki konumunun neden olduğu belirtildi. Moskova'da bir kahvenin ortalama fiyatı 8 YTL'den fazla.
Moskova'yı geçen yıl listede dördüncülükten birinciliğe çıkaran ise, emlak fiyatlarının neredeyse iki kat artması olmuştu.
Bu yıl da, yine emlak fiyatlarındaki artış ve İngiliz Sterlini'nin Amerikan Doları karşısında değerlenmesi, Londra'yı sıralamada yükselten nedenler oldu.

Euro'nun da değer kazanmasıyla bu yıl en pahalı kentler sıralamasında ilk onda, altı Avrupa kenti yer aldı. Bir zamanlar dünyanın en pahalı kentleri arasında yer alan New York ise, bu yıl, ilk onun da dışına çıkarak, onbeşinciliğe düştü. Listenin son sırasında, 2006'da olduğu gibi, yine Paraguay'ın başkenti Asuncion var.

 





BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?