1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

E-5'i kapatıp DTP binasına taşlarla saldırdılar

Hakkari'de yapılan terör saldırısını protesto eden grup, E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattıktan sonra Bahçelievle DTP ilçe binasına taşlarla saldırdı.


Edinilen bilgiye göre, Yenibosna Dereyolu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloglanlar eşliğinde Çobançeşme E-5 Karayolu'na kadar yürüdü.

Grup, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde araç trafiğini kapattı. Trafiği kapatan gruba otomobil sürücüleri ise korna çalarak destek verdi. Çobançeşme istikametinden Şirinevler'e doğru harekete geçen grup, bu sırada zafer işareti yaptıkları sandıkları bir sürücüye saldırdı. Linç edilmekten son anda kurtulan sürücü, kendilerine destek verdiğini ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. Daha sonra, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bahçelievler İlçe binası önüne gelen grup, burada çevik kuvvet engelini aşarak taşlı saldırıya başladı. Parti binasını taşlayan grubu, polis ekipleri güçlükle uzaklaştırdı.


Yürüyüş boyunca, İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan grup, zaman zaman oturma eylemi de yaptı. Gruba, evlerin pencere ve balkonlarına çıkan vatandaşlardan da destek geldi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 05:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?