3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

El Kaide kuyumcu soymuş!

İstanbul, İzmir ve Manisa'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan yasadışı El Kaide militanlarının karıştıkları eylemler de bir bir açığa çıktı.

Maltepe'deki bir kuyumcuda, çarşaflı kadın kılığına giren El Kaide militanlarının uzun namlulu silahlarla ateş açmaları ve soygunun ardından dükkan sahibi tarafından silahla kovalanmaları, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İzmir ve Manisa emniyet müdürlükleriyle ortaklaşa düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 38 kişinin karıştığı 12 eylemin aydınlatıldığını açıklarken, operasyonlara ilişkin polis kamerası görüntüleri basına dağıtıldı.

Yasadışı örgüt El Kaide'ye yönelik İstanbul başta olmak üzere İzmir ve Manisa'da da eş zamanlı başlatılan operasyonlarla ilgili açıklama yapan Cerrah, İstanbul'da 23, İzmir'de 12 ve Manisa'da da 3 olmak üzere toplam 38 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Düzenlediği toplantıda, gözaltına alınan şahısların radikal sağ bir gruba mensup örgüt elemanları olduğunu ifade eden Cerrah, "Şahısların Tuzla, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye, Maltepe, Küçükçekmece ve Bağcılar ilçelerinde yaptıkları eylemler aydınlatıldı. Maltepe'de bir kuyumcu soygunu, sigara dağıtım aracının gaspı başta olmak üzere 12 ayrı eyleme karıştıkları belirlendi. Şahıslarla birlikte 7 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek, enjektör atan tabanca, çeşitli CD ve dokümanlar ve 3 adet çalıntı otomobil ele geçirildi. Şahıslar bugün adliyeye sevk edildi. İstanbul halkının huzur ve güvenliği için biz varız. Halkın huzur ve güvenliğini kaçıracak hangi örgüt olursa olsun karşısında Türk polisini bulacaktır" dedi.

Cerrah'ın açıklamalarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yasadışı örgüt üyelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonların görüntüleri, basına dağıtıldı. El Kaide militanlarının Maltepe'de gerçekleştirdikleri kuyumcu soygununun, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntülerde, çarşaflı kadın kılığına giren 3 militan, ellerindeki uzun namlulu silahla kuyumcu dükkanına girerek tüm müşterileri dışarıya çıkarttı. Müşterilerin dışarıya çıkmasının ardından art arda ateş eden militanlar, altınları alarak kaçarken, dükkan sahibi de şahısların arkasından ateş açtı.

El Kaide militanlarının eğitim merkezinin görüntülerinin yanı sıra, gece gerçekleştirilen operasyonların termal kamera görüntüleri de basına dağıtıldı. Operasyonlar kapsamında bir benzinci, depo ve eve de operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine, bir polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü. Operasyonlar kapsamında bir bebek kundağında da 2 silah ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 12:32:25
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 12:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?