2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Eminönü'nde 9 ton kaçak mazot ele geçirildi

Eminönü'de bir tekneye düzenlenen operasyonda, yaklaşık 9 ton kaçak mazot ele geçirildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine yönelik 3 gün önce Eminönü'de bir tekneye düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, yaklaşık 9 ton kaçak mazot ile kaçakçılıkta kullanılan 1 deniz teknesi, 1 deniz botu ve 1 otomobil ele geçirildi.

Polis yetkilileri, operasyonun Kumkapı'da kıyıya bağlı 25 metre boyunda ve 5 metre enindeki bir tekneden hortumla karadaki bir otomobilin arka bölümünde ve bagajında bulunan 50'şer litrelik bidonlara kaçak mazot aktarıldığının belirlenmesi üzerine düzenlendiğini ve şüphelilerin suçüstü yakalandığını kaydettiler.

Şüphelilerin kaçak mazotu transit geçiş yapan bazı yabancı gemilerden litresi 800-900 YKr'a alıp tekneyle kıyıya getirdiklerini belirten yetkililer, kıyıda 1.40 YTL civarında bir ücretle satılan mazotu alan kişilerin de 1.60 YTL'den piyasaya sürdüklerinin sanıldığını ifade ettiler.

Yetkililer, gözaltına alınan tekne sahibi A.Y. ile otomobile kaçak akaryakıt aktarılan adrese gelen V.K. ve S.A'nın, şubedeki işlemleri sonrası sevk edildikleri mahkemece haklarında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldığını söylediler.

Bu kişilerden K'nin, emniyette önceden benzer suçtan kaydı bulunduğu ifade edildi.
a.a.
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?