1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Fatih, Avrupa'ya anlatılacak

Fatih'teki 'Kentsel Dönüşüm' projeleri Avrupa Parlementosu'na (AP) anlatılacak.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm projelerini, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) anlatmak üzere Brüksel'e gitti.

Demir, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in başkanlık edeceği ''Kentsel Dönüşüm Projeleri Karşısında İstanbul-Tarihi Yarımada'daki Sulukule Roman Mahallesi Örneği'' başlığıyla yapılacak toplantıda, yenileme alanlarının tanıtımını yapacaklarını söyledi.

İlçedeki 5 yenileme alanının içerisinde özellikle ''Sulukule'' diye adlandırılan Hatice Sultan ve Neslişah Sultan mahallerini ilgilendiren yenileme projesini biraz daha masaya yatıracaklarını ifade eden Demir, ''O konuda herhangi bir soruları varsa onları cevaplandırmaya çalışacağız'' dedi.

Projenin oradaki mülkiyet sahiplerini ve kiracıları da içine aldığını belirten Demir, şunları kaydetti:

''Bölgenin yeniden oturulabilecek nezih ortama dönüştürülmesiyle birlikte yapılacak evlerden oradaki mülkiyet sahiplerine de verilecek. Bizim orada şu ana kadar karşılaştığımız problemlerin en önemlisi, projeyi yeterince anlatma imkanı elde edemeyişimizdir. Bunun nedeni de projenin kuruldan geçmemiş olmasıydı. Dolayısıyla arkamıza güç alacağımız herhangi bir aşamaya gelememiştik. Fakat geçen Cuma günü Sulukule ile ilgili proje Kültür ve Tabiat Varlıkları Yenileme Kurulu tarafından onaylandı. Biz de bu alınan karar doğrultusunda projemizi herkese tanıtma gayreti içerisindeyiz. AP olsun, buradaki sivil toplum kuruluşları olsun projenin daha mükemmel hale gelmesi için bize önerileri olacaksa onlara da açığız. Fatih'in bu yenileme alanları arzu ettiğimiz şekilde gerçekleşirse başta oturan insanların hayat standardı, ekonomik refah düzeyleri yükselecek. Fatih sürekli yaşanabilir bir şehir haline dönüşecek.''

SULUKULE NE OLACAK?

Demir, gazetecilerin ''Sulukule'nin özelliği muhafaza edilecek mi?'' şeklindeki sorusu üzerine de, ''Bu projeden oradaki insanlar faydalanacak. Oradaki insanlar orada otursun, oradaki kültür devam etsin istiyoruz. Onun için
bir kültür merkezi yaptırıyoruz. Romanlar'ın kendi müziklerini çalabilecekleri, geliştirebilecekleri, icra edebilecekleri bir alan da olacak. Daha rahat edebilecekleri, daha iyi yaşayabilecekleri nezih bir ortam olsun istiyoruz'' diye konuştu. Demir, projenin maliyetinin 70 milyon YTL olduğunu sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 18:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?