1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'da yıkım gerginliği

Gaziosmanpaşa'da kaçak olduğu belirtilen binaların yıkım çalışmaları için bölgeye giden zabıta ekipleri, mahalle halkının direnişiyle karşılaştı. Ekiplere ve iş makinelerine saldıran mahalle halkı, evleri kendilerinin yıkması konusunda anlaşmaya vardı. Yıkımın durdurulduğundan habersiz bir grup ise barikat kurdukları lastikleri ateşe verdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde Gaziosmanpaşa Haraçcı Beldesi Karlıbayır Mahallesi'ndeki hazineye ait mera arazisi üzerine kaçak yapıldığı öğrenilen 25 binanın yıkımı için bölgeye hareket etti. Çok sayıda jandarma ekibiyle bölgeye gelen zabıta ekipleri, mahalleye girdiğinde vatandaşların direnişiyle karşı karşıya geldi. Türk bayrağı açan mahalle sakinleri, yıkımda görev alan ekiplere ve iş makinelerine saldırdı. Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar, jandarma tarafından sakinleştirildi. 

4 binanın yıkılmasının ardından ortam tekrar gerildi. Bunun üzerine mahalle halkı ve zabıta ekipleri arasında görüşme yapıldı. Mahalle halkının evlerini kendilerinin yıkması ve bunun için süre istemeleri üzerine anlaşma sağlandı. Yıkım ekipleri ve jandarma, 10 gün içinde evlerin sahipleri tarafından yıkacağına ilişkin taahhütname imzalanmasıyla geri çekildi. 

Bazı vatandaşlar yıkıma tepki göstererek arazinin tapulu malları olduğunu iddia etti. "Madem buralardaki binalar yıkılacaktı. Neden zamanında izin verdiniz? Okul yaptınız? Sağlık ocağı yapıp doğalgaz getirdiniz?" diyen mahalle halkı, duruma zamanında müdahale edilmesi gerektiğini söyleyerek yapılanın haksızlık olduğunu söyledi. Verilen süre zarfında karar alınan yerlerin yıkılmaması durumunda zabıta ekiplerinin mahalleye tekrar geleceği belirtildi. 

Yıkım konusunda anlaşma sağlanmasına rağmen, yıkımın durdurulduğundan habersiz bir grup ise yola barikat olarak koydukları lastikleri ateşe verdi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 15:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?