1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Gıda denetimini medya ordusu takip etti

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan Bayramı öncesinde şekerleme ve çikolata imalathanelerine baskın düzenledi. Medya ordusunun takip ettiği denetimler sırasında Esenler'de bir elma şekeri imalathanesine ceza kesildi. İşyeri sahibi, "Bu çektiklerinizi yanlış haber yaparsanız sizi mahkemeye veririm" diyerek gazetecileri tehdit etti. 

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Eyüp İlçe Tarım Müdürü Rahim Gezer başkanlığında çeşitli semtlerde denetimlerde bulundu. Ramazan Bayramı öncesinde şeker, şekerleme ve çikolata gibi gıda maddelerinin üretildiği imalathanelere baskın düzenleyen ekipler, katkı maddeleri, hijyen ve üretim izni evraklarını kontrol etti. Medya ordusunun takip ettiği denetimlerde basın mensupları görüntü almakta güçlük çekti. Gazeteciler görüntü almak için adeta birbirleriyle yarıştı. 

Esenler'de elma şekeri ve halkalı şeker üreten bir imalathanedeki hijyen durumu dikkat çekti. Elmaların temizlenmeden şerbet kazanlarına sokulduğu, kazanların ise sağlıksız koşullarda bulundurulduğu iddia edildi. Çalışanların elmaları kurulamak için kullandıkları bezlerin kirli olduğu gözlendi. Ekipler elmaların üzerine dökülen şerbetteki gıda boyalarından numune aldı. Üretim izni ve evraklar tek tek kontrol edildi. İmalathane sahibinin elma şekeri yapma ruhsatı almasına rağmen, izinsiz olarak halkalı şeker ürettiğinin tespit edilmesi üzerine 5 bin 900 YTL para cezası kesildi. 

Bayram öncesi imalathanelere yönelik denetimlerin devam edeceğini belirten Rahim Gezer, "Buradaki elma şekeri imalathanesinde bazı eksiklikler gördük. Bunların giderilmesi için uyarılarda bulunduk. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli" dedi. 

Öte yandan imalathanede çalışan bir bayan ise nasıl şeker ürettiklerini uygulamalı olarak göstererek suçlamaları reddetti. İşyeri sahibi de suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu işyerini yeni açtık. Bazı eksikliklerimiz var ancak çok büyük değil. Biz her şeyi kuralına göre yapıyoruz. İzin belgelerimiz var. Üzerinde toz olduğu söylediğiniz elmalar, bir hafta önceden yıkandı ancak nemden dolayı toz gibi görünüyor. Şerbet dökülürken zaten siliyoruz. Burada kullandığımız Tarım Bakanlığı'ndan izinli gıda boyasıdır. Bunları, bu çektiklerinizi yanlış haber yaparak aleyhimize kullanırsanız sizi mahkemeye vererek dava açarım" diye konuştu. 

Denetimlerin bayrama kadar sıklaştırılarak devam edeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 16:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?