2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Göçükde kurtarma çalışmaları bitti

Şirinevler'de çöken binanın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmasının sona erdiği açıklandı. Enkaz kaldırma çalışmalarının ise, sabah saatlerinde başlayacağı öğrenildi.
Bahçelievler Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta 6 katlı bir binanın hafriyat çalışması nedeniyle çökmesi sonrası yapılan çalışmalarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, çökme olayının İtfaiye Komuta Merkezi'ne saat 18.00 sıralarında bildirilmesi üzerine AKOM, İtfaiye Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Zemin Deprem ve İnceleme Daire Başkanlığı ve sağlık ekiplerinin alarma geçtiği bildirildi. Açıklamada, "Kocasinan İtfaiye grubu saat
18.06'da olay yerine intikal ederek kurtarma çalışmalarına başladı. İlk alınan bilgiler doğrultusunda enkaz altında 1 kişinin kaldığı öğrenildi ve yeri çok kısa sürede tespit edildi. Olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi ve kurtarma aracı sevk edildi. Bölgeye Acil Yardım Müdürlüğü'nden 10 ambulans, 25 personel sevk edildi. Enkaz altında olduğu tespit edilen 1974 Konya doğumlu Özkan Aysan, ekipler tarafından sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı" denildi.
Bu arada, enkaz üzerindeki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği, çöken binanın enkazını temizleme çalışmasının ise sabah saatlerinde başlayacağı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 02:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?