1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Güven polis timleri işbaşı yaptı

"Toplum Destekli Polis" projesi kapsamında yeni göreve başlayan "Güven Polis Timleri" düzenlenen törenle görevlerine başladı

Halkın arasına simitçi, gazozcu, boyacı yada çiçekçi olarak karışacak olan Güven Polis Timleri'nin, yan kesicilik, hırsızlık ve kapkaç olaylarında çok etkili olmaları bekleniyor. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde ki yerleşkesinde sabah saat 11.00'de düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuzkağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul İl Jandarma Komutanı Ünal Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Emniyetine 179 motosiklet ile 359 binek otomobil daha katıldığını belirten, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah' Polisimiz, yeni katılımlarla suç ve suçluyla mücadelede daha etkin olacak. 2003 yılından bu yana 2 binin üzerinde otomobil modernize edildi. İstanbul Emniyetinde ki araç sayısı 4 binin üzerine çıktını söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuzkağan Köksal'da yaptığı konuşmasında, Türkiye'de ki suç oranlarının bir çok gelişmiş Avrupa ülkesinden dahi aşağıda olduğunu söyleyerek, "Biz Türkiye'de ki suç oranlarını yok denecek kadar aşağıya çekeceğiz. Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri'nin çalışmaya başlamasının ardından, göreceksiniz ki 2-3 ay sonra hırsızlık, kapkaç yada gasp gibi halkı canından bezdiren suçlarda müthiş bir azalma yaşanacaktır" dedi.


Konuşmaların ardından, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Oğuzkağan Köksal'ın da yer aldığı protokol gurubu kurdele keserek, yeni katılan "Güven Polis Timleri'ni" çalışmaları hakkında bilgi aldı.


PARALAR FONDA TOPLANACAK


Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri bünyesinde görev yapacak olan Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri, sokakta halkın arasına karışarak, simitçi, çöpçü, gazozcu, çiçek satıcısı, seyyar satıcı kılıklarında istihbarat toplayacak. Her türlü seyyar satıcı olarak giydirilen sivil polisler halkın yoğun olduğu bölgelerde gün boyu görev yaparak suç işleyen zanlıları anında yakalayacak. Tekmili kıyafet giyerek, halkın yoğun olduğu bölgelerde seyyar satıcılık yapan polislerin elde ettiği paraların bir fonda toplanacağı belirtildi. Bu paraların emniyetin ihtiyaç ve giderlerin karşılanmasında kullanılacağı belirtildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 10:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?