2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Hacıhüsrev'e polis baskını

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ve çevik kuvvet ekiplerinin katılımı ile uyuşturucu ve gasp suçlarından aranan şahıslara yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda bin polis memuru görev aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bin polis memurunun katılımı ile önceden adresleri tespit edilen onlarca eve eş zamanlı baskın düzenlendi. 600'ü Asayiş, 400'ü Çevik Kuvvet ekibinin katıldığı operasyonda birçok kişi gözaltına alındı. Helikopter destekli baskında, aralarında Swissotel'de yaptığı lüks düğün sırasında yakalanan, daha sonra yerleştirildiği çocuk yurdundan firar ederek, yeniden yakalanan sabıkalı küçük damat İbrahim G.'nin de bulunduğu birçok şahıs gözaltına alındı.

Operasyonun gasp ve uyuşturucu madde ticareti ile bağlantısı bulunan şahısların yakalanması için düzenlendiği kaydedildi.

AA'nın haberi

Beyoğlu’ndaki İstiklal Mahallesi’ne düzenlenen operasyonda, çeşitli suçlardan aranan kişilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

"Hacıhüsrev" olarak bilinen İstiklal Mahallesi’ne sabah saatlerinde gelen Asayiş, Narkotik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesi ve aranan bazı kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma kapsamında, operasyon yapmak için önce mahallenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı. Havadan bir helikopter ile özel timin de destek verdiği ekipler, daha sonra mahalledeki bir çok eve baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak yapılan baskında, bazı evlerin kapısını balyozla kıran polis, içeride çalıntı eşya, silah ve uyuşturucu madde gibi suç unsurları aradı. Operasyon sonucu, aralarında bazı aranan kişilerin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Polis minibüs ve otobüslerine bindirilerek şubeye getirilen bu kişilerden yaşı küçük olanlar, Çocuk Şube Müdürlüğüne gönderildi.
Operasyon sırasında arama yapılan evlerin önüne park edilen bazı lüks otomobiller de polislerce çalıntı olup olmadığının ya da bir suçta kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi amacıyla kontrol edildi.

Bu uygulama sırasında bir evin önünde park halinde olan ve çalıntı olduğu anlaşılan 2 adet otomobile el konuldu. Baskın yapılan bazı evlerin ışıkları açık olduğu halde evde kimsenin bulunmaması dikkat çekti.

Öte yandan söz konusu operasyon çerçevesinde şüphelilerin yazlıklarının bulunduğu Çatalca’daki bazı adreslere de aynı anda operasyon yapıldığı belirtildi.

iha/aa
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 11:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?