1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Hangisi gerçek 'Atlılar'

Nişantaşı'ndaki bir sanat galerisinde bulunan "Atlılar" isimli tablonun sahte olduğu iddiası üzerine harekete geçen polis, bir başka sanat galerisinin satış listesinde yer alan aynı tablonun gerçek mi sahte mi olduğunu araştırmaya başladı.


İddiaya göre, olay, Koleksiyoner Ahmet Aslanbek'in, aslının kendisinde olduğunu iddia ettiği "Atlılar" isimli tablonun müzayede şirketinin satış listesinde olduğunu görmesiyle başladı. Nişantaşı Müzayede Şirketi'ne giderek şirket yetkilileri ile görüşen Aslanbek, tablonun aslının kendisinde olduğunu söyleyerek Avni Arbaş'ın tablosunu 1998 yılında "Artisan" isimli sanat galerisinden aldığını anlattı. Bunun üzerine galeri sahipleri de kendi tablolarını Ankara'da yaşayan köklü bir aileden aldıklarını belirtti.

Ortaya çıkan anlaşmazlığın çözüme kavuşturulması için Aslanbek, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Başvurunun ardından harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, müzayede şirketi sahibi olan Ali U. ve bir çalışanını ifadelerine başvurmak üzere emniyet müdürlüğüne getirdi. Emniyette ifadeleri alınan Ali U. ve şirket çalışanı, kendilerinde bulunan tablonun gerçek olduğunu düşündüklerini ancak yanılmış olabileceklerini de söyledi.


Konuya ilişkin inceleme yapan Mali Şube polisleri ise müzayede şirketinin tabloyu aldıklarını söylediği kişilere ulaşamadı. 30 Eylül 2007 tarihinde gerçekleştirilen müzayede öncesinde ortaya çıkan "sahte" iddiaları nedeniyle müzayede şirketi sahipleri tablonun müzayededen çekildiğini belirtti.
Olayla ilgili hem müzayede şirketi yöneticilerini hem de Aslanbek'i dinleyen yetkililer, bilirkişi incelemesinin ardından olayı aydınlatmaya çalışacak.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 03:06:43
Güncelleme :15 Kasım 2007 Perşembe 03:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?