1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Havayollarında seçim yoğunluğu

Onur Air, 22 Temmuz Pazar günü yapılacak genel seçimler nedeniyle havayolu taşımacılığına özellikle tatilcilerden büyük rağbetin olduğunu, bu nedenle seçim haftasına özel seferlerin düzenleneceğini bildirildi.

Onur Air'den yapılan açıklamada, Onur Air'in 20 Temmuz Cuma günü Antalya ve Bodrum hattına, 21 Temmuz Cumartesi günü ise Dalaman hattına ek sefer koyarak talebi karşılamaya çalıştığı, şirketin, birçok seferini ise normalde iç hat uçuşlarında kullandığı 165 kişilik uçakların yerine filosundaki 315 kişilik Airbus A300 tipi uçaklarla yapma kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, "Uçak seferlerindeki yoğunluğa bakıldığında ortaya çıkan tabloya göre; Ege ve Akdeniz sahillerindeki tatilciler oy kullanmak için İstanbul'a gelirken, İstanbul'a ziyarete gelenler ise oy kullanmak için Anadolu'daki şehirlere geri dönüyorlar. Seçim öncesinde en fazla talep Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'den İstanbul yönüne olurken, birçok seferde çok önceden yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı" denildi.

Açıklamada ayrıca, 22 Temmuz'dan sonraki günlerde ise tekrar Ege ve Akdeniz bölgelerine olan uçuşlarda yüzde 30'luk bir talep artışı gözlemlendiği kaydedildi.

HAVALİMANLARINA ERKEN GELİN

Özellikle seçim gününden önceki Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri havalimanlarındaki yoğunluğun bayram arifesini aratmayacak şekilde kalabalık olacağının öngörüldüğü belirtilerek, bu nedenle yolcuların söz konusu günlerde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için uçuş saatlerinden makul süre öncesinde havalimanında olmaları tavsiye edildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 12:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?