1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Haydarpaşa Gar'ında iş durdurma eylemi

TCDD'nin aldığı kararla trenlerde çalışan tren şefliğinin kaldırıldığı gerekçesiyle bir grup çalışanın iş durdurma eylemi nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan ana hat tren seferlerinin yapılamadığı bildirildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Türk Ulaşım Sendikası üyesi bir grup, söz konusu kararın kaldırılması için Haydarpaşa Tren Garı'nda iş durdurma eylemi başlattı.

Eylem dolayısıyla Ankara, Kars, Konya ve Adana'ya yapılan ana hat tren seferlerinin gerçekleştirilemediği bildirildi.

Gardan hareket eden banliyö tren seferleri ile İzmit-Adapazarı tren seferlerinin ise gecikmeli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.


Yolculardan tepki


Bu arada, gara gelen bazı yolcular ile eylemci çalışanlar arasında seferlerin yapılmaması yüzünden zaman zaman tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedeye, güvenlik güçleri müdahale etti.

Türk Ulaşım Sendikası İstanbul 1. Şube Başkanı Başkanı İsmail Çiftçi de TCDD'nin aldığı kararla gece saat 24.00'ten itibaren tren şefliği görevinin kaldırıldığını söyledi.

Bu uygulamanın güvenlik zafiyetine yol açacağını öne süren Çiftçi, "Seferin gidişatından bilet kontrolüne ve güvenliğine kadar her şeyden sorumlu olan tren şeflerinin kaldırılması, trenlerde büyük emniyet zaaflarına sebep olacaktır. Bunun için ana hat trenlerinin tren şefi olmadan görev yapmasını protesto ediyoruz. Ayrıca banliyö trenleri sadece trenin makinisti ile gerçekleştirilmekte. Trenlerde bilet kontrolü yapılmıyor ve duraklarda yolcu indirip bindirirken büyük emniyet zaafları oluyor"dedi.


AA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 13:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?