1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İDO, yeni deniz otobüsülerini aldı

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), mevcut hatlarda daha kaliteli, hızlı ve verimli yolcu taşıma kapasitesini sağlamak üzere sipariş verdiği 5 yeni deniz otobüsünün tamamlanan 2 tanesini Singapur'da teslim aldı.

İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, Burak Reis 3 ve Kemal Reis 4 adı verilen deniz otobüslerinin mart ayı başında Marmara'da seferlerine başlayacağı bildirildi.

Merkezi Hollanda'da bulunan Damen Shipyards Group tarafından imal edilen deniz otobüslerinin tümünün teslimatının Haziran 2007 tarihinde tamamlanacağı belirtildi.

Marmara Denizinde Çınarcık, Avşa, Marmara Adası, Esenköy gibi uzak hatlarda kullanılacak deniz otobüslerinin her birinin 7,5 milyon dolara mal olduğu, bunların İDO filosuna eklenmesiyle toplam deniz otobüsü sayısının 25'e çıkacağı bildirildi.

Damen Shipyards Group tarafından Pendik-Yalova hattında çalışacak 2 adet hızlı feribot için de inşaat çalışmalarına başlandığı, tasarım olarak Pendik-Yalova Hattındaki hızlı feribotlara benzeyecek olan feribotların 2008 yılı içinde İDO'ya teslim edileceği belirtildi.

Bu arada, Marmara Denizinin şartlarına göre fonksiyonları güçlendirilerek İDO için özel olarak tasarlanan yeni nesil deniz otobüslerinin her birinin 449 yolcu kapasiteli ve saatte 30 deniz mili seyir hızına sahip olduğu vurgulandı.

Yeni araçların, özellikle yaz aylarında dış hatlarda yaşanan bagaj yoğunluğuna büyük oranda çözüm getireceği, engelli vatandaşlar için daha rahat seyahat imkanı sunduğu, konforun belirgin bir şekilde öne çıktığı, geniş iç hacimli ve ekonomik, çevre dostu olarak üretildiği kaydedildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 17:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?