2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İETT otobüsüne kamyon çarptı

Kazada, sürücülerin yanısıra otobüste bulunan çok sayıda yolcu yaralandı. Yaralanan 10 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Alınan bilgilere göre kaza saat 17:30 sularında İstanbul Kağıthane Cendere Yolu Sünnet Köprüsü mevkisinde meydana geldi. TEM otoyolundan Halıcıoğlu istikametine seyreden Barış Baran (25)'ın kullandığı 34 UIL 93 plakalı kapalı kasa kamyonun freni patladı. Cendere yoluna inen kamyon sürücüsü Baran, başını camdan çıkararak aracın freninin patladığını bağırmaya başladı.

Baran'ın durduramadığı kamyon, önce Cendere Yolu'nda seyreden Nesim Kaya (29)'nın kullandığı 34 BU 6626 plakalı otomobile, daha sonra da Sünnet Köprüsü durağında yolcu indiren İETT otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle, sürücüler ve Karayolları-Şişli seferini yapan otobüste bulunan yolcularla birlikte toplam 10 kişi yaralandı.

Kaza nedeniyle olay yerinde büyük panik yaşandı. Durumu hafif olan yaralılara olay yerinde müdahale edilirken, durumu daha ağır olanlar, ambulaslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Freni boşalan kamyonun sürücüsü Barış Baran, uzun süre kazanın şokunu üzerinden atamadı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Baran, ambulansta tedavi edilirken, kamyonun çarptığı İETT otobüsünün sürücüsü Zekeriya Keskin (41) ile otomobil sürücüsü Nesim Kaya (29) ambulasla hastaneye kaldırıldı.

Kazaya karışan araçlarda büyük zaplı maddi hasar meydana gelirken şans eseri kazada ölen olmadı.

Kazayı gören vatandaşlar, kamyon sürücüsünün başını camdan çıkartarak frenin patladığını bağırdığını anlattı. Kazada başından yaralanan bir yolcu da, kamyonun duramayarak doğrudan otobüse çarptığını anlattı.

Kaza nedeniyle yol trafiğe tamamen kapandı. Araçların çekiciyle kaldırılmasınn ardından trafik tekrar normale döndü. Polis, kazaya neden olan kamyonun sürücüsü Baran'ı gözaltına alındı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 00:03:41
Güncelleme :2 Haziran 2007 Cumartesi 00:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?