4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İlk kez Avrasya Maraton Fuarı açıldı

İstanbul'da 26 Ekim Pazar günü düzenlenecek 30. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu çerçevesinde ilk kez Avrasya Maraton Fuarı açıldı. 

Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde spor ürünlerinin sergilendiği fuarın açılışına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Enis Erdem ile milli sörfçü Çağla Kubat katıldı. 

Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı, açılışta yaptığı konuşmada, fuarı 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu tanıtmak amacıyla düzenlediklerini ifade etti. 

Avrasya Maratonu'nun güzergahının değiştiğini dile getiren Astarcı, "Uluslararası bu dev organizasyon geçmiş yıllarda BJK İnönü Stadı içerisinde ve Dolmabahçe Sarayı önünde tamamlanmaktaydı. Bu yıl yeni bir anlayışla kültürel ve tarihi dokusuyla yabancıların ilgi odağı olan ve tarihin en eski spor meydanlarından biri olan Sultanahmet Meydanı'nda bitecek. Amacımız İstanbul'un tarihi dokusunu ve güzelliklerini ön plana çıkarmak. Güzergah değişikliği sonucunda Taksim ve Mecidiyeköy'e girilmeyeceği için trafikte de rahatlama olacak" dedi. 

Maratonda 1 milyon bin dolar para ödülünün dağıtılacağını, ayrıca hem erkek hem de bayanlarda Türkiye rekoru kıran Türk sporcuların birer otomobille ödüllendirileceğini söyleyen Astarcı, "Bu yıl Avrasya Maratonu'nda şampiyon olan bayan ve erkek atletlere verilecek maddi ödül 60 bin dolar olarak belirlendi. 

Şampiyonluğa bir Türk atletin ulaşması halinde bu miktar 120 bin dolar olacak. Dünya rekoru kıracak atletin eline ise 160 bin dolar geçecek. Ayrıca, Türk atletlerini motive ve teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk defa Avrasya Maratonu'nda Türkiye rekoru kıracak bayan ve erkek atletlere birer otomobil hediye edileceğiz. İstanbul'a yakışır bir maraton olması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu arada Dünya Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarına uygun hale getirilen ve kot farkının ortadan kaldırılması için yapılan güzergah değişikliği, kırılması muhtemel rekorların da resmiyet kazanmasını sağlayacak. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar da, İstanbullular'ı yarışmaya davet ederek, tüm hazırlıkların tamamlandığını, şu ana kadar 70 bin kişinin Avrasya Maratonu'na kayıt yaptırdığını vurguladı. 

Öte yandan atletizm tarihine adını altın harflerle yazdıran ve son olarak 28 Eylül 2008 günü koşulan Berlin Maratonu'nda kendisine ait dünya rekorunu geliştiren Etiyopyalı atlet Haile Gebrselassie, 30. Avrasya Maratonu'nun onur konuğu olacak. Etiyopyalı atlet Haile Gebrselassie, Avrasya Maratonu'nda koşmayacak. Dünya Rekortmeni Haile Gebreselassie'nin katılımıyla 24 Ekim'de Feshane 2 Mahmut Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?