1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul müziğe ve sanata doyacak

"35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali", yarın Aya İrini'deki açılış konseriyle başlayacak.

Ünlü besteciler Bach, Paganini ve Heidrich'in eserlerinin sunulacağı konserde, aralarında Cihat Aşkın, Özcan Ulucan, Atilla Aldemir, Erkin Onay, Esen Kıvrak, Çağ Erçağ ve Boğaziçi Dörtlüsü üyelerinin de bulunduğu orkestra, 35. yılda Onur Ödülü alacak olan Ayla Erduran ve İdil Biret'e eşlik edecek.

Festival galasında ise 4 Haziran pazartesi günü Aya İrini'de Romanyalı opera sanatçısı Angela Gheorghiu sahne alacak.

İstanbul'da Köln Günleri etkinlikleri kapsamında Gürzenich Dörtlüsü ile Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün sahne alacağı konser, yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Dolapdere Big Gang grubunun ilk albümleri olan "Local Strangers"ın albüm tanıtım konseri yarın Balans'ta yapılacak.

Cem Adrian 5 Haziran, Mirkelam 6 Haziranda Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde, Larry O'Neill Featuring Kerem Görsev Trio 7 Haziranda Jazz Center'da, Dany Brillant da 8 Haziranda Parkorman'da izlenebilir.

Tiyatro Dot'un "İki Kişilik Bir Oyun" adlı oyunu Bilsar Binası'nda, Akbank Sanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nun "Antiloplar" adlı oyunu Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde yarın, Yeni Kuşak Tiyatro'nun "Aşk Delisi" adlı oyunu Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde 3 Haziranda, Oda Tiyatrosu'nun "Meyhanede" adlı oyunu Getronagan Cep Sahnesi'nde 4 Haziranda, İstanbul Şehir Tiyatrolarının "Leyla ile Mecnun" adlı müzikali Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda 7 Haziranda sahnelenecek.

Canan Kılıçkeser'in "Sarmalışık" sergisi yarın Moda'daki kendi adını taşıyan atölyesinde, "Yüzler" karma resim sergisi yarın Antik Hotel Antik Cistern Sergi Salonu'nda, "İstanbul Sanatçıları Bahar Sergisi" 4 Haziranda Akatlar Kültür Merkezi'nde, "Ustalardan Özgün Baskılar" başlıklı sergi Kare Sanat Galerisi'nde, "Yıldızlar Arasında Gezinti" sergisi Yapı Kredi Plaza'da, "Haymatlos Özgürlüğe Giden Yol" isimli sergi Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde 5 Haziran'da, Poyraz Topal'ın "Carnevale" başlıklı resim sergisi de 7 Haziranda Asmalımescit Balıkçısı'nda açılacak.

Fransız Sokağı'nın hazırladığı "Kısa Filmler Sokak Şöleni" başlıklı film gösterimleri yarın başlayacak. Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı'nda kısa filmler dalında düzenlenen yarışmaya katılacak yüzlerce film, açık ve kapalı alanlarda gösterilecek. 17 Hazirana kadar devam edecek olan şölen, daha önce yapılan "Beyoğlu Kendine Dönüyor" ve "Adieu 2004", "Bonjour Bahar 2005", "Dj Parti", "Bonjour Bahar 2006" şenlikleri gibi hem gündüz, hem de gece süren etkinliklerle kutlanacak.

Ömer Yaman'ın "Kasırgalar Yurdu: Onur Göçünde Son Durak", Lawrence Goodman'ın "A Grain of Salt on the Princes Islands", Suna Tevrüz'ün "İş Hayatında Etik", Judith McNaught'un "Sonsuza Kadar", Reha Oğuz Türkkan'ın "Biz Kimiz: Türklüğün Kimlik Şifresi", Habil Tigin Tecimen'in "Köşk'e Gül Harekatı" adlı kitapları çıktı.



aa
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?