2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'a 'deprem hastanesi'

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaptırılan ve 9 şiddetinde depreme dayanacak şekilde inşa edilen "Deprem Hastanesi"nin, bu yıl tamamlanması planlanıyor.

İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, sağlık alanında çok önemli atılımlar yaptıklarını, öncelikli olarak 1980 ve 90'lı yıllarda başlanıp yıldır bitirilemeyen projeleri 4 yıl içinde tamamlayarak hizmete soktuklarını söyledi.

Kaya, bu kapsamda, yapımına 1994 başlanan Ümraniye, 1986'da başlanan Kartal Koşuyolu Kalp ve Araştırma, 1987 yılında başlanan Haseki ile 1991 yılında başlanan Selimpaşa Acil ve Travmatoloji hastanelerini tamamladıklarını bildirdi.

Bu yıl da aralarında önemli ihtisas hastanelerinin bulunduğu sağlık yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Sabri Kaya, "Bu yıl bütçemizden sağlığa 240 milyon YTL ayırdık. Bu rakam bütçenin yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyor" dedi.

Kaya, yatırımlar arasında "deprem hastanesi ile 2 adet yanık tedavi merkezinin" dikkat çekici olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapımı devam eden deprem hastanesi, 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacak. Bu yıl tamamlanması planlanan hastanenin önünde bir helikopter pisti yer alacak. Kara, deniz ve hava ulaşımının kolay olduğu hastane, deprem anında bir sahra hastanesine dönüştürülecek. Hastane normalde poliklinik hizmeti verecek. Hastane içinde hemodiyaliz yanık tedavi ünitesi, ameliyathaneler, kan bankası, cerrahi bölümler, morg, otopsi odası ve ayrıca sığınak bulunacak.

Ayrıca Türkiye'nin ilk yanık hastanesini Kartal'da yapıyoruz. Bu senenin sonunda bitireceğiz. İkinci yanık tedavi merkezi ise Okmeydanı'nda yapılacak. Burası sanayi bölgesi ve çok yanık kazaları olan bir yer."

AA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 11:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?