2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'a dev kütüphane

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2010 yılında Kültür Başkenti olacak İstanbul'a dev bir kütüphane yapılacağını belirterek, "2010 yılına kadar bu dev kütüphaneyi bitireceğiz" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 43. Kütüphane Haftası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İstanbul'a dev bir kütüphane yapılması için kanun tasarısı hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'ndan geçeceğini söyledi. Koç, jeopolitik konum ve kültürel alt yapısı bakımından İstanbul'un önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, İstanbul Kütüphanesi'nin dünya ile olumlu kültürel etkileşimi artıracağını söyledi. İstanbul'un Türkiye'nin en önemli destinasyon bölgelerinden biri olduğunu anlatan Koç, İstanbul'un sahip olduğu kültürel zenginliğin dünyaya tanıtılması amacıyla her türlü imkanın değerlendirilmesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. İstanbul Kütüphanesi'nin İstanbul'un ve Türkiye'nin dünyada bilinirliğini artıracağını belirten Koç, "İstanbul Kütüphanesi, teknolojik gelişmelere uygun ve bilgi toplumu olma sürecine katkı sağlayacak bir kütüphanedir" dedi.

Kütüphanelerin bilgi hizmetlerinin sağlandığı yerler olmaktan çıktığını ifade eden Koç, toplumun her türlü kültürel ihtiyacını karşılamaya yönelik kurumlar olarak görev ve sorumluluk yüklendiklerini söyledi. Koç, İstanbula inşa edilecek kütüphanede, Türk ve dünya basım kültür örneklerini bir araya getirmiş olan milyonlarca kitabın yer alacağını, çevrim içi kaynakların ve dünya çapında merak uyandıran el yazması eserlere ve bu eserlerin farklı dillere çevrilmiş olanlarının da yer alacağını anlattı. Kütüphane içerisinde sanal müzelerin de yer alacağını bildiren Koç, çocukların ve gençlerinde deney yapma imkanlarını sağlayan bilim merkezi, eğitim atölyesi, sanat galerileri, konferans merkezleri ve kitabevlerine kadar toplumun her türlü kültürel ve sanatsal ihtiyacına cevap verebilecek imkanların sağlanacağını söyledi. 2010 yılının İstanbul'un Kültür Başkenti olarak ilan edildiği yıl olduğunu anlatan Bakan Koç, sözlerine şöyle devam etti: "İstanbul'a kütüphane kurulması için kanun taslağı hazırlandı. 2010'a kadar bu dev kütüphaneyi bitireceğiz. Özel kanun ve özel finasla" 

2010 yılında tarihi ve sanatsal kültürel faaliyetlerin İstanbul Kütüphanesi ile sağlanacağını dile getiren Koç, İstanbul kütüphanesi 2010 yılında Avrupa'ya başkentlik edecek bir şehrin bilgi, kültür ve sanat merkezidir" diye konuştu. Bakan Koç, daha sonra kütüphecilik haftası dolayısıyla sergilenen oyunu izledi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 14:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?