2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da 120 bin binaya büyüteç

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu'ndaki 16 bini aşkın binadan sonra, Fatih, Küçükçekmece ve Bayrampaşa'daki 120 bin binayı inceleyerek, depreme dayanıklılıklarını araştıracak.

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün çalışmaları kapsamında, Küçükçekmece'de 65 bin, Fatih'te de 35 bin binanın depreme dayanıklılıkları belirlenecek.

Bu iki ilçede gerçekleştirilen ihalelerin ardından çalışmalar başlatıldı.

Bayrampaşa'da ise 20 bin binanın depreme dayanıklılığının inceleneceği projenin ihalesinin yapıldığı, ihalenin değerlendirme aşamasının sürdüğü kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Ortadoğu Teknik, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik ve Boğaziçi üniversiteleriyle hazırladığı Deprem Master Planı ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı raporları doğrultusunda yapılan çalışma, daha önce Zeytinburnu ilçesinde tamamlanmıştı.

9.5 milyon YTL bedelle ihale edildiği bildirilen çalışmalarla elde edilen bulgular 18 Ağustos 2005'te kamuoyuna açıklanmış ve taranan 16 bin 32 binanın 2 bin 295'inin deprem dayanıklılığı açısından yüksek risk taşıdığı belirtilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Adalar, Avcılar, Beyoğlu, Bahçelievler, Bakırköy, Eminönü, Bağcılar ve Güngören ilçelerindeki binaların depreme dayanıklılığının inceleneceğini de açıklamıştı.
CNNTURK
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 21:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?